Foto: LETA

Šī gada 7. aprīlī pulksten 20 RTU Ķīpsalas baseinā notiks jauniešu kora "Balsis" 37 gadu jubilejas koncerts.

"Baseina mitrais gaiss – izcili apstākļi dziedāšanai; peldēšana – fizisks un veselīgs tonuss ķermenim un elpošanai; dziedāšana - psihofizisks process, kas veido fizisku un emocionālu harmoniju. Šis būs muzikāls eksperiments kormūzikai nepierastā vidē ar daudziem pārsteiguma elementiem, kas vai nu apliecinās, vai noliegs silta un mitra gaisa labvēlīgo ietekmi uz cilvēka balsi," tā saka ilggadējais kora "Balsis" vadītājs Ints Teterovskis.

Koncertā skanēs 2024. gada spilgtāko programmu uvertīra: "Amandas ūtopija", "Saules grieze", "Ventas Balsis", "Upītes uobeļduorzs", "citāDs citāTs 2", "Klusuma aug(ļ)i 2", Japānas un ASV tūres spilgtākie akcenti, kur dažādībā izpaudīsies kora skanējuma iespējas, klāsta Teterovskis.

Foto: Emīls Melnis

Koncertā dziedās jauniešu koris "Balsis" un solisti, būs SUP dēļi un laiviņas, dejotājas no Sinhronās peldēšanas skolas, zīmju valodā tulkos Elza Veismane, gaismos Ivars Vācers, diriģēs Ints Teterovskis, komentēs Anatolijs Kreipāns. Koncerta vizuālajā tēlā izmantotās fotogrāfijas autors Mārtiņš Plūme.

Kā norāda Teterovskis, apmeklētājiem jāatceras, ka gaisa temperatūra Ķīpsalas peldbaseinā +26°C.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!