Foto: Kadrs no video

Saulkrastu koris "Anima" kopā ar solistēm Lauru Leontjevu un Elīnu Osi laidis klajā jaunu dziesmu "Lec, saulīte, rītā agri!". Dziesmu kopā ar kori izpilda solistes Laura Leontjeva un Elīna Ose, bet tās videoklipā galvenajā lomā redzama Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane.

Dziesmas pamatā latviešu tautasdziesmas divrinde “Lec, saulīte, rītā agri, lec ar Dieva padomiņ’!”. Tās muzikālo oriģinālskanējumu radījis komponists Kristaps Krievkalns, kura jubilejas koncertos šajā pavasarī būs dzirdama arī šī dziesma.

"Lec, saulīte, rītā agri!" rakstīta īpaši korim “Anima” un solistēm Laurai Leontjevai un Elīnai Osei, kuras improvizatoriski izdzīvo dziesmas pamatmotīvu no klusinātas lūgšanas līdz dvēseles kliedzienam. Komponists tautasdziesmas vārdus ietērpis skaniski plašā muzikāli latviskā dabas ainavā, kas tiecas pēc gaismas, pēc cerības, pēc mierinājuma, vēsta kora pārstāvji.

Dziesmas video piedalās aktrise Madara Botmane, kura ataino skarbu un sirdi plosošu sievietes stāstu par nonākšanu dzīves šķietami viszemākajā punktā, pēc kura viņa izvēlas celties, iet, izciest, lūgt, atbrīvoties un tapt dziedinātai.

“Par to, cik plaša ir Madaras jūtu pasaule un talants, es pārliecinājos, filmējot šo video ne tajos labvēlīgākajos laika apstākļos, bet tas bija tieši tas, kas vajadzīgs, lai piedzīvotu patiesu emociju izvirdumu,” atklāj video stāsta režisore Laura Leontjeva.

Mūzikas video operators un montāžas režisors ir Ritvars Bluka, ar kuru korim “Anima” izveidojusies cieša sadarbība. Savukārt dziesmas ierakstā kopā ar kori un solistēm piedalījusies arī instrumentālā grupa: Kristaps Krievkalns (taustiņi), Kristjāns Krievkalns (elektronika), Andis Klučnieks (flauta), Miķelis Vīte (sitamie instrumenti). Skaņas apstrādi veicis Armands Treilihs.

“Lec, saulīte, rītā agri!”, kā arī kormūzikas cikls “Krastā saviļņots” kora “Anima” izpildījumā izskanēs komponista Kristapa Krievkalna jubilejas koncertos Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā. Kā ziņots iepriekš, Kristaps Krievkalns ar draugiem-mūziķiem un Saulkrastu kori "Anima" gaidīs savus klausītājus koncertā ““Krastā saviļņots” / Istabā pie melomāna”: 7. aprīlī Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, 20. aprīlī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā “Gors”, kā arī 17. maijā, kas ir Kristapa Krievkalna dzimšanas diena, Rīgā, VEF Kultūras pilī.

Biļetes iegādājamas “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā.



Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!