Foto: LETA
Sestdien, 25. februārī, Latvijas mūziķi jau otro gadu pēc kārtas pulcējās labdarības koncertā "Ukrainas brīvībai". Spītējot putenim un nemīlīgajiem laika apstākļiem piecu stundu ilgais pasākums laukumā pie Kongresu nama izskanējis vienotā un pacilātā gaisotnē.

Kā iepriekš vēstīja pasākuma rīkotāji, koncerts ir brīvprātīgs kultūras nozares atbalsts Ukrainai, kas šobrīd piedzīvo plaša mēroga Krievijas militāro agresiju. Mūzika ir instruments, ar kura palīdzību var sniegt atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, kā arī izteikt protestu pret Krievijas uzsākto karu.

Koncerta "Ukrainas brīvībai" pirmajā daļā skanēja Rīgas koru un orķestra "Rīga" priekšnesumi, savukārt otrajā daļā uzstājās dažādi Latvijas mūziķi. Pasākums notika pēc Ralfa Eilanda iniciatīvas un ar Rīgas domes atbalstu.

Foto: LETA

Koncertā uzrunas teica Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, "tviterkonvoja" radītājs Reinis Pozņaks un "Ziedot.lv" vadītājā Rūta Dimanta.

Koncertā piedalījās mūziķi: Andrejs Osokins, Arturs Skutelis, grupa "Audiokvartāls", Daumants Kalniņš, "Duets Sandra", etnomūzikas grupa "Ogas" un ansamblis "Stiprās sievas", Gabriela Zvaigznīte un Shipsea, Giorgi Getiašivili no Gruzijas, grupa "Indigo", Intars Busulis, "Abonementa orķestris", "GG Choir", "Juuk", Katrīna Dimanta, Katrīna Gupalo, koris "Anima" kopā ar Kristapu Krievkalnu, Lauru Leontjevu un Elīnu Osi, Kurts un DJ Krii, Kārlis Būmeisters, "Laimas Muzykanti", Ozols, "Prāta vētra", Ralfs Eilands un "The Hobos", Trīs Latvijas tenori un daudzi citi.

Koncerta laikā ar labdarības organizācijas ziedot.lv starpniecību varēja ziedot projektam "Gaismu Ukrainai!". Saziedotos līdzekļus izmantos energoefektīvu ierīču iegādei, kas nodrošinās gaismas avotus Ukrainas civiliedzīvotājiem. Ziedot šim mērķim var jau šobrīd, taču koncerta laikā to varēs darīt arī, zvanot uz telefona numuru 90006086 (maksa par zvanu – 1,42 eiro). Ukrainas atbalstam ir iespējams ziedot arī ar biedrības "Tavi draugi" un "BORŠČS – Garšīgi pie ukrainietēm" starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!