Foto: Kristaps Turševics

Jaunā alternatīvā roka grupa "The Tunes" piedāvā savu otro singlu "Mercy" no rudenī gaidāmā debijas albuma "Range of Discovery". "Katrs jaunais singls ir gabaliņš no kopējā stāsta - saklausāms visiem kopā, interpretējams katram pa savam," vēsta grupas mūziķi.

Dziesma "Mercy" ir par tiltiem, kas nolemti sadedzināšanai - neizdevusies draudzība, kurā despotisms mijas ar vēlmi virzīties tālāk. "Šī dziesma apzīmē skaisto prāta stadiju, kad esi emocionāli distancējies no situācijas un beidzot vari sniegt pilnvērtīgu "atbildi", pastāvēt par sevi. Šī dziesma ir par pieredzi un briedumu, kas rodas, kad dusmas, mīlestība, neizpratne, traumatiski notikumi, pašcieņa un laiks apvienojas," atzīmē grupas dalībnieki.

Grupas "The Tunes" sasatāvā spēlē Varis Vilciņš, Daniels Bērziņš, Matīss Kokins un Rihards Uztics. Viņu mērķis ir rakstīt mūziku par to, ko klausītājs nespēj pateikt pats, - ar mūziku būt klausītāju sabiedrotajiem tiem izķirošos brīžos. "Katram no mums jau sen "The Tunes" ir kas vairāk par grupu, kurā kopīgi nodarbojamies ar mūziku. Mēs viens otru atbalstām ikvienā ikdienas notikumā un kopīgi ejam uz priekšu katru nedēļu. Mēs draudzējamies arī ģimeņu līmenī, esam pazīstami viens ar otra ģimenēm, mūsu katra individuālie draugi jau kļuvuši par visu draugiem," stāsta mūziķi.

"The Tunes" varēs dzirdēt koncertā 24. maijā Latvijas Kultūras akadēmijas festivālā "Valpurģi" un 1. jūnijā "Labdarības tirgus dienā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!