Foto: Emīls Smiļģis

Šī gada 19. un 20. maijā Dziesmu svētku Koru karu uzvarētājs jauniešu koris "Kamēr..." nāks klajā ar jaunu koncertprogrammu "Stihija".

Kā vēsta kora direktors Andrejs Stupins-Jēgers, jaunās koncertprogrmmas iedvesmas avots daba ir neuzvarama, neparedzama un lielākoties arī neizprotama. "Tā ir vide, kurā līdzās četriem pamatelementiem – ugunij, ūdenim, gaisam un zemei – mīt arī piektais elements – kvintesence. Tik pat brīnumaina kā daba ir arī mūsu katra jūtu pasaule – tā sevī ietver visdažādākos elementus – mīlestību, pārdzīvojumu, laimi, pārdomas, aizraušanos un iznīcību. Šīs pretrunas koncertuzvedumā "Stihija" iezīmēs cilvēka kā būtnes prāta un neprāta ceļus," raksta kora pārstāvis.

Koncertuzvedumā tiks pretstatīti un vienlaikus līdzās savietoti dabas un cilvēka iekšējās pasaules neizdibināmie procesi. Tie viens otru gan nomāks, gan cels augstāk par sevi pašu, savijoties jauniešu kora "Kamēr…", saksofonu kvarteta, sitaminstrumentu un čella skanējumā. Tos vienotā vēstījumā aptvers aktiera Jura Strengas balss un Ivara Vācera negaidītie gaismas režijas risinājumi koncertvietā, kur koris "Kamēr..." daudzus gadus ar koncertprogrammu nav uzstājies – Mazajā ģildē.

Programmā skanēs Ērika Ešenvalda, Jēkaba Jančevska, Jāzepa Vītola, Ādolfa Skultes un Veljo Tormisa diždarbi.Koncertos piedalīsies: Jauniešu koris "Kamēr..." un tā galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Jurģis Cābulis, Rīgas Saksofonu kvartets,Ēriks Kiršfelds (čells),Marta Kauliņa-Pelnēna (perkusijas), Ivars Vācers (gaisma), Juris Strenga (balss).

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!