Foto: Publicitātes foto

Vokālais kvartets "Neaizmirstulītes" izdod oriģinālmūzikas singlu "Pieneņu nakts" un izsludina dzejas mēneša rudens koncertus "Ieslēdz gaismu!", kas notiks kopā ar mūziķi Matīsu Žilinski un dzejnieci Ingu Pizāni, portālu "Delfi" informē kvarteta pārstāvji.

Dziesma "Pieneņu nakts" veidota ar Ingas Pizānes dzeju no krājuma "Tu neesi sniegs" (2016). Ierakstā piedalījās kvarteta "Neaizmirstulītes" dziedātājas Madara Orola, Laura Goba, Laura Leontjeva un Elīna Ose un mūziķi Austris Kalniņš (klavieres), Pauls Ķierpe (bungas), Aivars Meiers (bass), Otto Trapāns, Maija Siliņa un Terēze Vaivode-Laimīte (vijoles). Dziesmas aranžiju veidojis Kristaps Krievkalns, skaņas apstrādi veicis Armands Treilihs.

"Dzeja ar sievišķīgiem detektīvromāna cienīgiem nospiedumiem atsauc atmiņā kņudinošas sajūtas un jutekliskas emocijas no vasarīgām mīlas pūsmām pieneņu pūku vieglumā. Šis emocionālais stāvoklis projicējies mūzikā," stāsta dziesmas idejas un mūzikas autore, vokālo sabalsojumu veidotāja un dziedātāja Elīna Ose.

Foto: Publicitātes foto

"Neticami, bet dzejoli, kas ņemts par pamatu dziesmai "Pieneņu nakts", sarakstīju pirms 15 gadiem," stāsta Inga Pizāne. "Atceros gan sajūtu un cilvēku, kam tas veltīts, gan brīdi, kad vārdi ienāca prātā. Starp Vecrīgu un 11. novembra krastmalu. Pavasara iemīlēšanās skurbulī, kad esi gatavs izklīst cauri visām pilsētas ielām, lai būtu kaut mazākā iespēja viņu satikt. Paldies Elīnai Osei, grupai "Neaizmirstulītes" un Kristapam Krievkalnam par iespēju šim dzejolim piedzimt dziesmā. Jūtos priecīga, pagodināta un ceru, ka dziesma paspilgtinās iemīlēšanās un vasaras piedzīvojumu noskaņu visiem, kuri to klausīsies."

Kvartets "Neaizmirstulītes" atpazīstamību Latvijā guvis, izpildot 50.–80. gadu spilgtākās latviešu un pasaules estrādes dziesmas, kā arī izzinot un atdzīvinot latviešu estrādes mazāk zināmās un neieskaņotās dziesmas.

Šajā vasarā grupa uzstāsies kopā ar Laimi Rācenāju, Jelgavas kamerorķestri un septembrī turpinās sadarbību ar dzejnieci Ingu Pizāni, veidojot jaunu akustisku koncertprogrammu "Ieslēdz gaismu!", kurā mūzika mīsies ar dzejas lasījumiem un pie klavierēm sēdīsies pianists Matīss Žilinskis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!