Foto: Publicitātes foto

Turpinoties Īles baznīcas atjaunošanas darbiem un ziedojumu vākšanai, 11. jūnijā, pulksten 20, dievnamā uzstāsies gan starptautiski, gan Latvijā godalgotais saksofonists Aigars Raumanis. Viņš Īles baznīcā uzstāsies ar programmu "Putnu balsis. Melodijas un meditācijas".

Raumanis veidojis šo koncertu kā meditatīvu notikumu, kura centrā ir dabas transcendentālais miers un iedvesmojošais spēks, raksta koncerta rīkotāji. Pārdomās par pilsētas steigu un alkām pēc svaiga gaisa malka komponiste Madara Pētersone 2017. gadā radījusi opusu "CO2" - darbu saksofonam un elektronikai, kura skaņu celiņa pamatā ir pašas komponistes iespēlētās saksofona frāzes un elpas ieraksti, savukārt japāņu komponiste Karen Tanaka skaņdarbā "Naktsputns" (Night Bird) pievērsusies noslēpumainai nakts burvībai un, izmantojot gan putnu balsu ierakstus, gan elektroniski pārveidotas sitaminstrumentu skaņas, jauc robežas starp nomodu un valdzinošo sapņu pasauli.

Koncertprogrammas centrā būs pasaulslavenā amerikāņu minimālista Filipa Glāsa (Philip Glass) apjomīgais cikls "Melodijas saksofonam solo", kurā apvienotas 13 dažāda rakstura miniatūras, kas radītas teātra izrādei "Mīlas ieslodzītais" (Prisoner of Love). Gan apjoma, gan meditatīvās intensitātes, gan fiziskās izturības dēļ šis cikls pilnā apjomā dzirdams reti, un Latvijā vienīgo reizi to īstenojis Aigars Raumanis Rīgas Domā 2021. gada vasarā. Eksperimentējot ar skaņu pasaules iespējām un nenotveramu atmosfēru radīšanu, jaunais saksofonists Īles baznīcā apvienos šo brīnišķīgi skaisto darbu ar Latvijas putnu dziesmu ierakstiem, lai kopā ar klausītājiem dotos unikālā meditatīvā notikumā.

Ieeja koncertā par ziedojumiem Īles baznīcas atjaunošanai.

Saksofonists Aigars Raumanis ir viens no spožākajiem latviešu jaunākās paaudzes mūziķiem, vairāku starptautisku konkursu laureāts, Lielās Mūzikas balvas ieguvējs katregorijā "Gada jaunais mākslinieks" (2019), kā arī JVLMA un LMT Gada balvas jaunajam mūziķim 2018 un vairāk citu apbalvojumu ieguvējs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!