Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Britu rokgrupa "Placebo" piekritusi uzstāties festivālā "Park Live", kas agrāk notika Maskavā, bet tagad ir pārcēlies uz Almati, Kazahstānas lielāko pilsētu, raksta Rīgā bāzētais medijs "Meduza". Festivālu sponsorē "Yandex", Krievijas uzņēmumu grupa, kas specializējas interneta pakalpojumos. "Kauns. Genocīda sponsori," par "Placebo" lēmumu klausītāji raksta sociālajos medijos, apsūdzēdami grupu Krievijas atbalstā.

No 2013. līdz 2019. gadam "Park Live" festivāls notika Maskavā, un tajā piedalījušās daudzas starptautiskas mūzikas zvaigznes, tādas kā "Red Hot Chili Peppers", "The Prodigy", "Gorillaz", "Massive Attack" un citas. 2020. un 2021. gadā festivāls nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ, bet pēc 2022. gada 24. februāra ārzemju mūziķi tajā atteicās piedalīties, tādējādi paužot atbalstu Ukrainai.

2024. gadā "Park Live" rīkotāji paziņoja par festivāla atgriešanos. Tagad mainās tā norises vieta – no Maskavas uz Almati. Festivāla galvenie mākslinieki būs: hip-hopa grupa "Die Antwoord" (6. septembrī), reperis Tyga (7. septembrī) un "Placebo" (8. septembrī).

"Die Antwoord", kas nāk no Dienvidāfrikas Republikas, uzstāšanos "Park Live" festivālā vēl nav izziņojusi savos sociālo mediju profilos. Līdzīgi par uzstāšanos Krievijā, kas notiek starp tūri Eiropā un ASV, ilgu laiku bija "piemirsis" pavēstīt reperis Conway The Machine – no 4. līdz 9. jūlijam viņš Krievijā sniegs sešus koncertus. Ārzemju izpildītāji, kas kara laikā mēģina uzstāties gan Krievijā, gan Rietumos, kļūst par aktuālu parādību arī Latvijā – "Delfi" jau rakstīja, ka 13. jūnijā Rīgā bija plānota ASV hip-hopa veterānu, grupas "Onyx" uzstāšanās, kas vēl šogad priecīgi piepildīja koncertzāles Krievijā; toreiz "Palladium" pārstāvji lauza līgumu ar organizatoriem un paziņoja, ka viņu telpās šis koncerts nenotiks.

Festivālu "Park Live" oficiāli atbalsta "Yandex", kas Krievijā atbildīgs par vairākām Rietumu uzņēmumu un pakalpojumu alternatīvām, piemēram, interneta pārlūku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!