Aizsmakušās balss īpašnieks Toms Veitss Losandželosā šonedēļ saņēmis Amerikas Komponistu, autoru un izdevēju biedrības (ASCAP) balvu "Founders Award" kā dziesmu autors. Par prieku prominentajai publikai Veitss izpildīja četras dziesmas, tajā skaitā "Cemetery Poker" un "Picture in a Frame".
Kaut arī viņš apgalvoja, ka mīlot "dziesmu rakstīšanas aktu", tomēr par savu mīļāko darbu Veitss atzina trauku mazgāšanu, jo tad "neviens tevi netraucē".

51 gadu vecā Veitsa uzstāšanās bija ASCAP balvu pasniegšanas banketa "nagla". Atzinība pasākumā tika izteikta 2000.gada labāko dziesmu autoriem un izdevējiem, kuru darbi ir licencēti ASCAP. Sarīkojumā piedalījās arī "Goo Goo Dolls" un Hollija Lamara, Feitas Hilas hita "Breathe" līdzautore.

Par gada labākās dziesmas autoriem tika atzīti zviedri Andreass Karlssons un Makss Mārtins, kuru kopdarbs ir tādas dziesmas kā "Backstreet Boys" "I Want It That Way" un "'N Sync's" "It's Gonna Be Me." Savukārt 2000.gada dziesmas godu izpelnījās "Savage Garden" "I Knew I Loved You".

ASV Komponistu, autoru un izdevēju biedrībā ir apvienojušies vairāk nekā 100 tūkstoši komponistu, dzejnieku un mūzikas izdevēju. Tā ir pasaulē lielākā komponistu un izdevēju asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!