Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" no 22. līdz 28. oktobrim dosies turnejā uz Nīderlandi, kur koncertēs vairākās pilsētās gan atsevišķi, gan kopā ar Amsterdamas jauniešu simfonisko orķestri CREA Orkest, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Korim paredzēta arī neliela uzstāšanās "Concertgebouw" Spoguļu zālē Radio 4 programmā "Spiegelzaal". Tā būs klausāma arī tiešraidē internetā svētdien, 25. oktobrī plkst. 11.00 pēc Latvijas laika.

Svētdien 25. oktobrī, 20:00 paredzēts "Juventus" koncerts baznīcā Hornā (Oosterkerk Hoorn). Tā programmā uzsvars uz latviešu garīgo un klasisko a cappella mūziku — Jāzeps Vītols, Emilis Melngailis, Lūcija Garūta, Pēteris Barisons, Maija Einfelde u.c. Vēl kora repertuārā ieskats arī mūsu kaimiņtautu — lietuviešu, igauņu, poļu, zviedru kormūzikā.

Koncertos uzstāsies arī solisti Gunta Cēse (soprāns) un Jānis Kurševs (baritons), koncertmeistare Ilze Dzērve.

Kopā ar orķestri CREA divos koncertos — sestdien, 24. oktobrī plkst. 20.15 Hāgā (Kloosterkerk) un otrdien, 27. oktobrī plkst. 20.15 Amsterdamā (Beurs van Berlage) — koris atskaņos latviešu kantātes — P. Barisona "Brīnumzeme", J. Vītola "Dziesma" —, kā arī nīderlandiešu komponista H. Andrīsena (Hendrik Andriessen) himnu "Te Deum Laudamus". Skanēs arī a cappella dziesmas "Juventus" un instrumentālā mūzika, tai skaitā Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis", CREA izpildījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!