Psihedēliskā folka grupa "Das Sonntags Legion" 28.aprīlī jaunajā mūzikas klubā "Nabaklab" (Z.A.Meierovica bulv. 12, Rīgā) prezentēs savu debijas albumu "Acid Rain Will Eat Our Culture", portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas Universitātes (LU) pārstāvji.

Portāls "Delfi" piedāvā noklausīties albuma šī brīža aktuālo singlu 'Cry For MY Strength'.

Das Sonntags Legion 'Cry For My Strength'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/DSL_CryForMyStrength.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Albumā iekļauti deviņi skaņdarbi, kuri tiek raksturoti "kā instrumentāli orientēti, atmosfēriski, brīžiem tumši, nepieradināti, taču izkopti skaņas vēstījumi, kas ir patiesi un nepiespiesti savā vienkāršībā un melodijās".

Grupa "Das Sonntags Legion" sevi pieteica 2007.gadā, piedaloties LU jauno mūzikas grupu konkursā, kurā guva pārliecinošu uzvaru. Vēlāk "Das Sonntags Legion" ar līdzīgiem panākumiem startēja citos vietējos un starptautiska mēroga konkursos.

"Svētdienas leģiona" arsenālu veido četras ģitāras, vijole, čelli, bungas un balsis, un tā ierindā soļo mūziķi, kas klausītājam jau zināmi, pateicoties dalībai tādās grupās kā "Soundarcade", "S.I.L.S", "Backflow", "Inokentijs Mārpls", "Tesa", "Silards", "Versus" un "PND".

Klausītāju sagaida gan trīsminūšu instrumentālas liriskas poēmas, gan vairāk nekā desmit minūšu garas kompozīcijas, kurās sprēgā un kauc ģitāras, virpuļo un skumji čīkst stīgu instrumenti, un "caur analogu atsperes reverberatoru skan dziedājumi par nemieru, sapņiem, atelpas un spēka meklējumiem," norāda grupas pārstāvji.

Albuma ieraksts sākts "Latvijas Valsts radio 1. studijā" kopā ar Māri Lāci, bet pabeigts un samiksēts "Hodila Records" studijā Valmierā Ģirta Laumaņa vadībā. Ieraksta 'māsteru' veica Hariss Ņūmens "Grey Market Mastering" studijā Kanādā.

"Tumšajā un vēsajā decembrī 'Hodila Records' mums bija kā patvērums, lai gan pieļaujam, ka kāda maza daļa aukstuma, iespējams, nonāks arī pie klausītājiem, jo par ieraksta galveno mērķi tika izvirzīta noskaņa, nevis nopulēts produkts. Domājam, ka šo disku klausītāji vislabāk novērtēs intīmākā gaisotnē, taču mēs nepretendējam uz kādu noteiktu viedokli, ko katram klausītājam šis jēdziens varētu nozīmēt," – tā par albumu stāsta paši mūziķi.

Albuma noformējumu un dizainu izveidojis mākslinieks Jānis Burmeisters. "Acid Rain Will Eat Our Culture" producēja Olivers Tarvids un "Das Sonntags Legion", piedāvā – "Naba Music".

Albuma prezentācijas koncerta īpašie viesi būs grupa "Alis P".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!