Foto: Edijs Pālens
R&B dziedātājs "Akon", kura sadarbībā ar Maiklu Džeksonu tapusī dziesma "Hold My Hand" tika laista apgrozībā pagājušajā nedēļā, paziņojis, ka pārējās kopā ar popmūzikas karali ierakstītās kompozīcijas netika pabeigtas pirms viņa nāves un tādēļ netiks izdotas, vēsta Lielbritānijas laikraksts "The Guardian".

Pēc tam, kad pārdošanā nonāca dziesma "Hold My Hands", kurai tā arī neizdevās iekarot ASV pārdotāko singlu divdesmitnieku, "Akon" pavēstīja ka pārējie sadarbības rezultātā tapušie projekti netika pilnībā pabeigti.

"Es tos (ierakstus) varētu sadedzināt. Es nekad tos neizdošu nepabeigtus," atklāja "Akon".

Visā pasaulē ieraksts "Hold My Hand" nonāca pārdošanā 15.novembrī, un tas ir pirmais oficiālais singls no jaunā albuma "Michael", kas tiks laists apgrozībā 10.decembrī. Savukārt jau 7.novembrī interneta vietnē "www.michaeljackson.com" tika ievietota dziesma "Breaking News", kas gan sākotnēji saskārās ar skepticismu, jo vairāki mūzikas kritiķi, kā arī daži Džeksona ģimenes pārstāvji apgalvoja, ka netic tam, ka dziesmu tiešām izpildījis Džeksons.

Mūzikas kanālam MTV "Akon" atklāja, ka "Hold My Hands" ir viens no dažiem ierakstiem kopā ar Džeksonu, kas bija pilnībā pabeigts.

Arī producents un mūziķis "Will.I.Am" uzskata, ka izdot pilnībā nepabeigtas kompozīcijas būtu necieņas izrādīšana leģendārajam mūziķim.

"Maikla Džeksona dziesmas ir pabeigtas tad, kad Maikls saka, ka tās ir pabeigtas. Iespējams, ja es nekad nebūtu strādājis ar viņu kopā, man nebūtu tādu uzskatu. Taču viņš bija ļoti sīkumains," paziņoja "Will.I.Am".

Šovasar mūziķis jau izteica nosodījumu par gaidāmā albuma "Michael" izdošanu, apgalvojot, ka to nekad nevajadzētu laist apgrozībā. "Tagad, kad viņš (Džeksons) vairs nav iesaistīts procesā, ko gan viņi dara?" savu sašutumu izteica producents.

Tā kā "Akon" un "Will.I.A" ir atteikušies no projekta, un Džeksona ģimenes locekļi ir izteikuši šaubas par to ierakstu autentiskumu, kas tapuši sadarbībā ar mūziķi Ediju Kaskio, nav skaidrības par to, cik daudz neizdotu Džeksona dziesmu vēl pastāv.

Džeksonu pārstāvošā Ierakstu kompānija "Sony Music Entertainment" gan apgalvo, ka viņu īpašumā atrodas simtiem vēl nedzirdētu mūziķa dziesmu.

"Ir dažas dziesmas, ko mēs ierakstījām albumam "Bad", taču tajā neiekļāvām, un tās ir sensacionālas," apgalvoja "Sony Music Entertainment" bijušais vadītājs Tomijs Motola.

Albumā "Michael" tiks iekļautas desmit dziesmas, to skaitā arī ieraksti, kas tapuši, Džeksonam sadarbojoties ar reperi "50 Cent" un rokmūzikas pārstāvi Leniju Kravicu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!