Foto: DELFI
Otrdien 7.decembrī noslēgsies ierakstu iesniegšana gadskārtējai mūzikas balvai "Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva 2010", informēja Latvijas Skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienības (LaMPA) pārstāvji.

Visas mūzikas izdevniecības un neatkarīgie producenti vēl otrdien aicināti balvai iesniegt šajā gadā, līdz 6. decembrim izdotos mūzikas ierakstus vērtēšanai kādā no 15 nominācijām, personīgi ierodoties LaMPAs birojā Rīgā, Sēlpils ielā 2c, vai izmantojot interneta starpniecību.

Neatkarīgajiem producentiem, reģistrējot mūzikas ierakstus vērtēšanai, jāiesniedz 22 albuma kopijas katrā nominācijā, kā arī jāiemaksā reģistrācijas maksa 15 latu apmērā par katru iesniegto ierakstu katrā nominācijā.

Darbus šogad var iesniegt 15 nominācijās - "Labākais roka albums", "Labākais pop albums", "Labākais deju mūzikas albums vai dziesma", "Labākais hiphop albums", "Labākais šlāgermūzikas albums", "Labākais kantri mūzikas albums", "Labākais alternatīvās mūzikas albums", "Labākais tautas mūzikas albums", "Labākais akadēmiskās mūzikas albums", "Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums", "Labākais mūzikas albums bērniem", "Labākais mūzikas video klips", "Labākais koncertieraksts video", "Labākā debija", kurā var pieteikt mākslinieka pirmo publicēto ierakstu, un nominācija "Labākā dziesma", kurā var pieteikt dažādu žanru dziesmas.

Saskaņā ar konkursa nolikumu gadījumā, ja nominācijā tiek iesniegts mazāk par trīs ierakstiem, tā tiek slēgta līdz nākamajam gadam vai, ja tas iespējams, tiek apvienota ar citu līdzīga žanra nomināciju.

Kā katru gadu, arī šoreiz paralēli jau esošajām nominācijām tiks pasniegta arī jau tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot LaIPA datus, tiks noteikts radiostacijās visatskaņotākais un tātad arī gada visklausītākais ieraksts.

Iesniegtos ierakstus vērtēs īpaši šim notikumam izveidota neatkarīga žūrija, kuras sastāvā aicināti mūzikas profesionāļi, žurnālisti, skaņu režisori un citi ar izklaidi un šovbiznesu saistīti cilvēki. Rezultātus arī šogad apkopos auditorkompānija "BDO".

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks nākamā gada 22.februārī Latvijas Nacionālajā teātrī. 22.februārī Latvijas mūzikas ierakstu izdevēji, producenti, izplatītāji un mūziķi svinēs jau 15 gadus, kopš Latvijā tiek pasniegtas balvas par gada veiksmīgākajiem mūzikas ierakstiem.

Konkursa rīkotāji aicina visus producentus reģistrēties dalībai un laicīgi iesniegt visus darbus, kas izdoti līdz šā gada 6.decembim. Ar konkursa nolikumu interesenti var iepazīties mājaslapā www.gadabalva.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!