Regeja mūzikas leģendas Boba Mārlija dziesma "No Woman, No Cry" atzīta par Jamaikas vispopulārāko dziesmu Karību salā sastādītajā dziesmu topā par godu nācijas neatkarības 40.gadadienai.
Jamaikas 40 dziesmu topā, kura rezultāti tika paziņoti otrdien, Mārlija un viņa grupas "Wailers" biedru - Nevila "Banija Veilera" Livingstouna un Vinstona Huberta Makintoša "Pītera Toša" - septiņdesmito gadu sākumā radītā "No Woman, No Cry" ieņēma pirmo vietu.

Topa desmitniekā iekļuvušas vēl divas Mārlija un "Wailers" dziesmas - verdzību nosodošā "Redemption Song" ieņem trešo vietu, bet ceturtajā vietā atrodas "One Love" - aicinājums mieram un vienotībai, ko žurnāls "Time" reiz nodēvēja par gadsimta dziesmu, jo, tieši šai dziesmai skanot, Mārlijs panāca, lai uz skatuves rokās sadodas Jamaikas konkurējošo politisko partiju līderi, tādā veidā Jamaikā izbeidzot pilsoņu karu starp abu partiju atbalstītājiem.

Topā vēl ir trīs grupas dziesmas, kas ir vairāk nekā jebkuram citam mūziķim. "No Woman, No Cry" Mārlijs rakstījis kā mierinājumu savai sievai Ritai. Viņš nomira ar vēzi 1981.gadā 36 gadu vecumā.

"Daži bija pārsteigti, ka vērtētāji un cilvēki pārsvarā izvēlējās "No Woman, No Cry" kā vispopulārāko dziesmu," sacīja aptaujas organizētājs Deniss Hovards.

Aptauja sākās ar izklaides industrijas pārstāvju un žurnālistu sastādītu 100 dziesmu topu, kas radītas laika posmā no 1962.gada, kad Jamaika ieguva neatkarību no Lielbritānijas, līdz 2002.gadam. Pēc tam par dziesmām balsoja jamaikieši un galīgo sarakstu sastādīja tiesnešu grupa.

10 Jamaikā populārākās dziesmas ir:

1. Bobs Mārlijs un "Wailers" - "No Woman, No Cry";

2. Džimmijs Klifs - "Many Rivers To Cross";

3. Bobs Mārlijs un "Wailers" - "Redemption Song";

4. Bobs Mārlijs un "Wailers" - "One Love";

5. Eriks Donaldsons - "Cherry Oh Baby";

6. Džimmijs Klifs - "The Harder They Come";

7. Gregorijs Aisakss - "Night Nurse";

8. Šagijs un Riks Roks - "It Wasn't Me";

9. "Lovindeer" - "Wild Gilbert";

10. Ernijs Smits - "Duppy Gunman".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!