Foto: LETA

Savas 20. jubilejas gadā, 30. septembrī, LMA Studentu klubā ar jaunā albuma dziesmu pirmatskaņojumu uzstājās grupa "Dzelzs vilks", tādēļ šoreiz rubrikā "Kas tavā maģītī?" viesojas Juris Kaukulis.

Mūziķis atklāj, ka viņa kompaktdisku spēlētājā reti kāds disks aizķeras uz ilgāku laiku, taču laipni dalās ar savām šībrīža aktualitātēm un pāris paliekošākām vērtībām.

Kaukuļa mīļāko ierakstu sarakstā manāma gan groteska smeldze - Nick Cave & 'The Bad Seeds', gan melodijas, kas pašam mūziķim liek atrauties no zemes – "Calexico", gan arī pašmāju noskaņu melodijas - Juris Kulakovs ar albumu "Ētera odējs".

Kaukulim, izvēloties mūziku, tīkot pakavēties arī atmiņās par posmu, kad viņš, kā pats saka, aizrāvies ar "tumšo kantrī" jeb "country noir".

Dziesmu secībai nav nozīmes, materiāls publicēts ar paša mūziķa komentāriem.

The Knife 'Pass This On'

Ilgi "Knife" ir aizķēries starp manām pašam sev spēlētajām dziesmām. Piebildīšu - lielu lomu spēlējis ir video, jo, klausoties dziesmu, tas vienmēr vizualizējas.

Wolf Parade 'Modern World'

No Kanādas nāk vairākas man tīkamas grupas, bet patreiz manā spēlētājā griežas šī dziesma. Perfekts balsu salikums un ritmiska maģija - "Modernā pasaule" klauvē tālāk un dziļāk par vienkāršām durvīm.

Calexico 'Two Silver Trees'

Esmu vairāku "Calexico" albumu īpašnieks, bet spēlētājā ir tieši šī dziesma, kas piepildīta ar atmosfēru. Man tīk sapņot un šis ir tas tramplīns - es atraujos no zemes.

Laibach 'Tanz Mit Laibach'

Pavasarī apmeklēju "Laibach" koncertu un pēc tā mājās sameklēju sen iegādātos discus un dejoju ar "Laibach".

Rammstein 'Haifisch'

Spēks un asprātība, fantastiski ģitāru rifi. "Rammstein" vienmēr ir kaut kur tuvumā.

16 Horsepower 'Black Soul Choir'

Biju aizrāvies ar "country noir" jeb "tumšo kantrī" mūziku un šī ir tā tuvākā man dziesma, kas joprojām atgādina par to periodu.

Death In Vegas 'Hands Around My Throat'

Auksts un nepielūdzams pasaules pulss, tādu to klausos biežāk naktīs, atgriežoties no koncertiem.


Julian Casablancas 'Little girl'

Juliana solo albums bija īsts pārsteigums man - trausla un trauksmaina melodija, fantāzijai durvis vaļā un var sākt būvēt savus skaņu labirintus. 


Nick Cave & The Bad Seeds 'Fifteen Feet Of Pure White Snow'

Šis ir viens no maniem cienītākajiem mūziķiem un īpaši mīļš pēc viņa grāmatas "Banija Monro nāve" lasīšanas.

Crystal Castles 'Not In Love' Ft. Robert Smith

"Crystal Castles" jūtīgā elektronika ar Roberta balsi ir nenovēršams, maģisks trieciens maniem sajūtu indikatoriem. Nevaru to neatskaņot daudz, daudz.

Alis P 'No Tapešu ielas'

"Ņujorka" un "No Tapešu ielas" - šīs divas dziesmas ir ļoti tuvas. Pirmā kā atskats pagājušajā gadsimtā, monolīts un nemainīgs kā vēsture un "Tapešu iela" - jūtīgi elektrizēts lielpilsētas blūzs.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!