Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien pēc beļģa Tjerī Nevila un brita Elfina Evansa neveiksmēm izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtajā posmā – Horvātijas rallijā.

Pirms pēdējās dienas Nevilu ("Hyundai Shell Mobis") un Evansu ("Toyota Gazoo") šķīra nepilnas piecas sekundes un cīņa par uzvaru šajā asfalta rallijā tika prognozēta starp šiem diviem braucējiem, jo pēc dienas pirmā ātrumposma starpība bija samazinājusies līdz 2,6 sekundēm.

Tomēr Nevils vienā no pagriezieniem ietriecās kokā, sabojāja aizmugurējo aerodinamikas paketi un zaudēja apmēram 25 sekundes. Savukārt Evanss šajā pašā ātrumposmā vienā no līkumiem sagriezās, kas viņam maksāja aptuveni 20 sekundes.

Noslēgumā Ožjē savu komandas biedru Evansu apsteidza par 9,7 sekundēm, bet Nevilu - par 45,8 sekundēm. Ceturtais bija vēl viens "Hyundai" braucējs igaunis Ots Tenaks.

Pirmajā WRC posmā Montekarlo šosezon uzvarēja Nevils, otrajā Zviedrijā - soms Esapeka Lapi ("Hyundai Shell Mobis"), bet Kenijā nepārspēts bija vēl viens Somijas autosportists Kalle Rovanpere ("Toyota Gazoo"). Nevils saglabā līderpozīciju kopvērtējumā, kur iekrājis 86 punktus, otrais ar 80 punktiem ir Evanss.

Šosezon tiek aizvadīti 13 sacensību posmi, astotajam posmam no 18. līdz 21.jūlijam pirmo reizi WRC kalendārā notiekot Latvijā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartēs visos WRC posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!