Foto: F64

Ceturtdien, 27. septembrī no rīta nomiris komponists, pianists un dziedātājs Uldis Stabulnieks, informē Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Senakola.

Atvadīšanās no mūziķa notiks sestdien, 29. septembrī plkst. 11:00, Rīgas Sv.Jēkaba katedrālē. Ierašanās no plkst.10:00.

Pieminot 27. septembrī mūžībā aizgājušo komponistu Uldi Stabulnieku, LTV1 programmā ceturtdienas, 27. septembra, vakara programmā veiktas izmaiņas.

LTV1 plkst.22:15 pārraidīs Ulda Stabulnieka jubilejas koncertu, kurš LTV ierakstīts 2005.gadā.

Koncertā Mazajā Ģildē piedalījās pats komponists, koris " Kamēr...", diriģents Māris Sirmais, Ieva Akurātere, Ilze Grunte, Ivars Birkāns. Koncertā skanēja populārākās Ulda Stabulnieka dziesmas un melodijas: ”Tik un tā” (M.Zālīte), ”Melodija” (O.Vācietis), ”Zvaigžņu laiks” (P.Zirnītis), ”Ielām” (A.Čaks), ”Dzejnieka dziesma” (A.Čaks), ”Latviešu strēlnieka dziesma latviešu meitenei” (A.Čaks), ”Ejot cauri rudziem” (R.Bernss) u.c. skaņdarbi.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Stabulnieks ir dzimis 1945.gada 8.oktobrī Rīgā.

Stabulnieks 1965.gadā bijis viens no karavīru ansambļa "Zvaigznīte" dibinātājiem. Tā sastāvā 1967.gadā viņš uzvarējis festivālā "Liepājas dzintars" un bijis Tallinas džeza festivāla laureātu vidū. No 1969.gada līdz 1988.gadam Stabulnieks bijis Latvijas Televīzijas un radio estrādes un vieglās mūzikas orķestra koncertmeistars. 70.gados viņš dziedājis kamerkorī "Ave Sol".

No 70.gadu vidus līdz 80.gadu sākumam Stabulnieks vadīja Latvijas Filharmonijas ansambli, kur dziedāja tā laika zvaigznes Margarita Vilcāne un Ojārs Grīnbergs. Viņš strādājis kā pianists lielākajā daļā Latvijas teātru, daudz komponējis teātra izrādēm.

1981.gadā Stabulnieks ar dziesmu "Tik un tā" ieņēma 2.vietu Mikrofona aptaujā. Viņš sarakstījis mūziku filmām "Svešās kaislības", "Aizaugušā grāvī viegli krist" un "Dīvainā mēnessgaisma". Stabulnieks arī filmējies epizodiskā lomā filmā "Elpojiet dziļi".

Stabulnieks 1973.gadā bija Monako Starptautiskā džeza kompozīciju konkursa laureāts,1995.gadā saņēmis Lielo mūzikas balvu, bet 2004.gadā - autortiesību bezgalības balvu. 2007.gadā viņam tika piešķirta Aleksandra Čaka balva, bet 2011.gadā - Atzinības krusts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!