Foto: PantherMedia/Scanpix

Atrasts sens un par pazudušu uzskatīts ieraksts, kurā dzirdams kā Pols Makartnijs akustiskās ģitāras pavadījumā izpilda dziesmu "A World Without Love," kas 1964.gadā iznāca kā britu dueta "Peter & Gordon"
debijas singls, vēsta ārvalstu mediji.

Šo ierakstu atradis Pīters Ašers, pieminētā dueta dalībnieks, kas bijis arī Makartnija toreizējās draudzenes brālis.

Par to kā savā īpašumā ierakstu ieguvis Ašers ārzemju medijiem vēstījis - Makartnijs 1964.gadā mitinājies pie viņa ģimenes un abi aizrāvušies ar kasešu ierakstiem. Dziesmas autoriem Makartnijam un Džonam Lenonam dziesma nav šķitusi īpaša, tāpēc viņš izmantojis iespēju to iegūt, lai izpildītu savā duetā.

Tā kā dziesma vēl nav bijusi pabeigta, audioierakstā nav dzirdama tās pilnīgā versija, ko Ašers vēlāk lūdzis Makartnijam izveidot. Neilgi pēc tam duets "Peter & Gordon" noslēdza līgumu ar mūzikas ierakstu kompāniju un izdeva populāro singlu.

Atrastā dziesma ir ierakstīta audiokasetē un glabājusies Ašera noliktavā Losandželosā. Ierakstā ir dzirdams arī Makartnija izpildījums dziesmai "I'll Follow the Sun," kas no oriģinālās grupas "The Beatles" versijas atšķiras ar ātrāku tempu. Pagaidām nav plānots ierakstu publicēt, bet tas ir iekļauts Ašera turnejas šovā ("Peter Asher: A Musical Memoir of the '60s and Beyond").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!