Foto: Publicitātes attēli
Viens no valsts spožākajiem un starptautiski pazīstamākajiem kolektīviem – Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" šogad uzsāk 71. sezonu ar klasicisma ģēnija Volfganga Amadeja Mocarta mūzikas koncertu, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

16. februārī Lielajā ģildē kora "Latvija" izpildījumā skanēs Mocarta "1. Simfonija", "Koncerts klarnetei ar orķestri" un "Rekviēms". Kaut arī šie opusi pieder pie izcilākajiem un populārākajiem dižā komponista darbiem, tie nemaz nav bieži dzirdami Latvijas koncertzālēs.

Mocarts savu "1. Simfoniju" komponēja, kad bija tikai astoņus gadus vecs. Simfonijas pirmatskaņojums notika 1765. gada februārī.

Savukārt "Koncertu klarnetei ar orķestri" Mocarts ir veltījis savam masonu ložas biedram klarnetistam Antonam Stadleram. Šo darbu komponists pabeidza nedēļu pirms nāves, un tas ir viens no pēdējiem viņa pilnīgi pabeigtajiem darbiem.

Koncertā pie diriģenta pults stāsies ievērojamais vācu diriģēšanas profesors Lucs Kēlers (Lutz Koehler). Klarnetes koncertā solopartiju izpildīs virtuozais latviešu klarnetists Egils Šēfers, kurš ir nominēts Lielajai mūzikas balvai par izcilu sniegumu. "Rekviēmā" solisti būs Elīna Šimkus (soprāns), Ieva Parša (mecosoprāns), Boriss Stepanovs (tenors, Krievija) un Romāns Poļisadovs (bass).

Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un Liepājas Simfoniskais orķestris.
Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!