Foto: Publicitātes foto

No 2. līdz 4. augustam mūzikas festivālā "Laba daba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā sešdesmit grupu un dīdžeju apvienību uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar "Labadaba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Uz sarunu tika aicināti arī Biruta Ozoliņa un Uldis Cīrulis jeb DJ Monsta.

Vēl viena iespēja

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta savu sadarbību dēvē par koleģiālu apvienību, balstītu uz savstarpējām simpātijām, koleģiālām un radošām. Pirms pāris gadiem aizsāktā sadarbība nu jau rezultējusies ar nesen klajā laistu albumu "Sauli sēju", kurā klausāmas tautasdziesmas mūsdienīgā apdarē.

"Mēs esam vieni no tiem, kas tautasdziesmai dod vēl vienu iespēju dzīvot un mēģinām nodot to tālāk", stāsta mūziķi, kuriem uzstāšanās festivālā "Labadaba" būs pirmā uzstāšanās brīvdabas festivālos: "Ziemās ērtāk spēlēt telpās un vasarā ārā, galvenais, lai nesalst rokas.

Ārā uzstājoties ļoti daudz dod dabas fons – putnu balsis un citas skaņas". Biruta Ozoliņa vēl piebilst, ka viņu mūzika uzrodas no klusuma, kurš vispirms ir sevī jāatrod, pretējā gadījumā svarīgāko klausītājs var arī nesadzirdēt.

Katram sava dziesma

Festivālam "Laba daba" izvēlētās dziesmas būs kā aicinājums uz meditāciju ar balss, kokles, kontrabasa, perkusiju un DJ Monsta radīto ritmu palīdzību.

Domājot par šī gada festivāla "Laba daba" simbolu – putnu, DJ Monstam nav ilgi jādomā un viņš smejot norāda uz savu uzvārdu. Biruta Ozoliņa izvēlas lakstīgalu: "Ir eksperimenti, kuros lakstīgalai atskaņo iepriekš ierakstītu viņas dziedājumu.

Lakstīgala tam atbildēs, bet tas nekad nebūs tas pats. Līdzīgi ir ar tautas mūziku, tautas dziedāšanā ir kas tāds, kur mēs nedublējam otru, mēs mēģinām dziesmā atrast sevi". Lai izvēlētos sev tīkamāko mūziķu uzstāšanos, festivāla organizētāji aicina laicīgi iepazīties ar programmu.

Visu interviju iespējams noklausīties šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!