Foto: Publicitātes foto

1.oktobrī Rīgā, koncertzālē "Palladium" uzstāsies mūzikas kritiķu atzinību ieguvusī Birmingemas grupa "Editors". Kā portālu "Delfi" informē "L Tips Agency" pārstāve Maija Tomkalne, biļešu iepriekšpārdošana uz koncertu sāksies jau 7.augustā.

Grupas "Editors" pirmsākumi meklējami 2003.gadā, kad iepazinās tobrīd Stafordšīras Universitātē studējošie jaunieši: turpmāk vokālists, ģitārists un pianists Toms Smits (Tom Smith), ģitārists un taustiņinstrumentālists Kriss Urbanovičs (Chris Urbanowicz), basģitārists un taustiņinstrumentālists Rasels Līčs (Russell Leetch) un bundzinieks Eds Lejs (Ed Lay).

Pēc vairākām nosaukuma maiņām, tika nolemts palikt pie "Editors", ar kuru 2005.gada 24.janvārī tiek izdota kompozīcija "Bullets". Pateicoties lielai atsaucībai populārākajās radiostacijās, tā vienā mirklī kļūst par nedēļas singlu. Tā paša gada 25.jūlijā iznāk debijas albums "The Back Room", kas bez "Bullets" ietvēra arī tādus hitus, kā "Munich, Blood" un "All Sparks". Albums tika pārdots vairāk nekā pusmiljona tirāžā un saņēma arī augstu profesionāļu atzinību – "Mercury" balvas nomināciju.

Papildus kritiķu atzinībai un panākumiem albumu topos, grupai raksturīgas arī labi pārdotas koncerttūres un lieliska uzņemšana lielākajos pasaules festivālos: Glastonberijas un Rīdingas, Coachella un Lollapalooza, T in the Park, Lowlands un Pukkelpop, un virknē citu. Par mūziķu ietekmēm ir daudz spekulāciju, taču visbiežāk tiek uzskaitītas tādas grupas kā "Joy Division", "Interpo"l, "The Chamelot" un "U2".

Sava jaunākā albuma "The Weight Of Your Love", kas iznāca šī gada 28.jūnijā, koncerttūres ietvaros vieni no nozīmīgākajiem britu alternatīvā roka/post panka/indīmūzikas pārstāvjiem viesosies arī Latvijā. Viņu programmā līdzās jaunākā albuma sacerējumiem – "A Ton Of Love, Sugar", "Honesty" - būs ietverti nu jau par klasiskiem kļuvušie: "Bullets", "Munich", "Blood", "Smokers Outside the Hospital Doors", "Papillon", "An End Has a Start" un citas dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!