Foto: Reuters/Scanpix

Reiz par popmūzikas karali dēvētais Maikls Džeksons pievienojies to mūziķu pulciņam, pēc kuru nāves regulāri tiek izdoti aizvien jauni albumi ar līdz šim nedzirdētām dziesmām. Nupat - piecus gadus pēc viņa nāves - iznācis jau otrais viņa pēcnāves albums, ziņo AFP.

Kritiķi jauno albumu "Xscape" novērtējuši visai augstu, norādot uz dziedātāja 'izaugsmi' salīdzinot ar 2010. gadā izdoto albumu "Michael". To izdošana ir daļa no mūziķa mantinieku slēgtā daudzmiljonu līguma ar mūzikas ierakstu kompāniju "Sony".

Jaunajā albumā iekļauta arī viena dziesma, kurā pieminēta bērnu seksuālā izmantošana. Tieši apsūdzības bērnu izmantošanā, kas gan tika atspēkotas jau 2005. gadā, bija galvenais iemesls, kas grāva spīdošo Džeksona karjeru.

Pēc tam, kad mūziķis 2009. gadā 50 gadu vecumā mira no zāļu pārdozēšanas, viņa mantinieki ir centušies ar dažādu projektu palīdzību segt viņa milzīgos izdevumus.

Daļa no pūliņiem bija finansiāli veiksmīgā filma "This is It" par mūziķa pēdējo gatavoto turneju, kā arī disku izdošana. Albums "Michael" gan vērtējams kā finansiāla neveiksme, jo tika pārdots sliktāk nekā, piemēram, Elvisa Preslija vai Džonija Keša albumi.

Jaunais albums "Xscape" ietver astoņas dziesmas, kuras ierakstītas jau Džeksona karjeras spožākajā posmā, bet tā arī netika iekļautas viņa leģendārajos albumos "Thriller" (1982) vai "Bad" (1987). Albumā saglabāts popa karaļa vokāls, bet mūzika aranžēta un ierakstīta no jauna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!