Foto: LETA

Dziesmai ir spēks. Dziesmai ir milzīgs spēks. Tā spēj vienot dažādās valodās runājošus un dažādās pasaules malās dzīvojošus cilvēkus. To 8.Pasaules koru olimpiādes atklāšanā trešdien uzsvēra Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Šovakar un nākamajās desmit dienās Rīgā, sacentīsies un dziesmās vienosies visu piecu kontinentu pārstāvji, turpat vai 30 tūkstoši dziedātāju no vairāk nekā 70 valstīm. Rīga skanēs gan koncertzālēs, gan parkos," uzsvēra prezidents.

Meistarklases, svētku koncerti un draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi – tas viss sagaida rīdziniekus un pilsētas viesus. Šī ir vēl nebijusi iespēja mūsu dziesmoto Latviju darīt vēl skanīgāku un krāšņāku, norādīja Bērziņš.

"Lai labi skan, tālu skan un lai ikvienam koru olimpiādes dalībniekam ir prieks, par kopā būšanu un kopā dziedāšanu vienā no pasaules dziedošākajām valstīm – Latvijā! Ar šo mēs pasludinām 8.-to Pasaules koru olimpiādi "Rīga 2014" par atklātu!" sacīja prezidents.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!