Foto: Publicitātes foto

Latvijas underground sabiedrībā iecienītais Preses nams pirmo reizi savā vēsturē kļūs par mājvietu īstam reivam. 26.septembrī daudzu kārotās Preses nama telpas Balasta dambī 3 pilngaitā startēs "Urban Soulz elektroniskās mūzikas festivāls", informē organizatori.

1978.gadā pabeigtais Preses nams ir viena no Pārdaugavas zīmīgākajām celtnēm, ko savulaik projektējis arhitekts Jānis Vilciņš. Nams lepojas ne vien ar savu 22 stāvu augstumu, bet arī ar cieņu, ko iemantojis Latvijas neformāļu sabiedrībā.

26.septembrī šīs ekskluzīvās telpas vairāk kā 1000 kvadrātmetru platībā kļūs par mājvietu "Urban Soulz elektroniskās mūzikas festivālam". Festivāla naktī Preses namu pārņems ārzemju un pašmāju mūzikas producenti, auto un grafiti šovi, kā arī iespaidīgas vizualizācijas. Festivālu organizē "Urban Soulz" komanda sadarbībā ar "Totaldobže" mākslas centru, kurš Preses namā ieguvis savas pagaidu mājas.

"Urban Soulz" elektroniskās mūzikas festivāla galveno viesu godā iejutīsies pasaulē atpazīstami mūzikas producenti. Pirmais no tiem - drum'n'bass mūzikas producents Command Strange no Kazahstānas.

Command Strange jeb Aleksejs Fuifanovs (Alexey Fuifanov) ir viens no Eiropas atpazīstamākajiem vārdiem drum'n'bass skatuvē. 22 gadus vecais producents līdz šim ir izdevis vairāk nekā 100 ierakstus un 35 vinila plates. Apzināti ar mūziku Aleksejs pirmo reizi saskāries septiņu gadu vecumā, sākot klausīties brāļa kasetes ar reivu ierakstiem. Savu pirmo albumu viņš izdeva 16 gadu vecumā, un laika gaitā no pirmajiem jazz, soul un funk mūzikas ietekmētajiem ierakstiem viņa stils kļuvis krasi daudzveidīgāks un tumšāks, eksperimentējot ar jauniem skaņas un kompozīcijas virzieniem.

Savas drum'n'bass producenta karjeras gaitā Aleksejs guvis atbalstu no tādiem elektroniskās mūzikas smagsvariem kā LTJ Bukem, Marky, Goldie, Bryan G, JJ Frost u.c., kas palīdzējuši Command Strange ierakstiem regulāri nokļūt "BBC Radio 1" rotācijā. Šobrīd Aleksejs gatavojas izdot arvien jaunus ierakstus sadarbībā ar "V Records", "Innerground", "Horizons Music" un citām mūzikas izdevniecībām.

26.septembrī uz skatuves līdzās Command Strange pievienosies gan ārzemju, gan pašmāju elektroniskās mūzikas pārstāvji divās mūzikas skatuvēs. Mūziķu uzstāšanos papildinās projekciju meistars Ludski ar īpašām mapping vizualizācijām. Festivāla saldajā ēdienā - ekskluzīvs "Stance.lv" autošovs un neprognozēti trakas aktivitātes no graffiti mākslinieka KIWIE.

Video reportāža no pagājušā gada pasākuma "Intelligent Manners" Totaldobžē:

Festivāls noritēs Totaldobže mākslas centra pagaidu mītnē Preses namā, Balasta Dambī 3 (ieeja no Kr. Valdemāra ielas, iepretī T/C Olimpija). Biļetes iespējams iegādāties pie ieejas pasākumā, to cena – 7 eiro. Piesakoties Facebook un urbansoulz@inbox.lv e-pasta viesu sarakstos, biļetes ar atlaidi – 5 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!