Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 18. oktobrī, smagā metāla grupa "Deodium" turnejas ietvaros uzstāsies klubā "Depo", kurā prezentēs savu pirmo pilna garuma albumu "Grēks. Važas. Brīve."," informē grupas pārstāvji.

Rīgā notiks jau trešais grupas turnejas koncerts, un tajā spēlēs arī grupas "Apēdājs" un "Oceanpath".

"Grēks. Važas. Brīve." ir stāsts trīs daļās, kuras attiecīgi veido albuma nosaukumu. Darbs pie skaņdarbiem tika iesākts vēl pirms EP "Saules kalpi" izlaišanas, kurš 2012. gadā ieguva Latvijas Metal Mūzikas Gada balvu "Gada debija".

Jaunais albums runā par cilvēces kļūdām un trūkumiem, kā arī nespēju un reizēm nevēlēšanos tos redzēt un labot. "Deodium" turpina balstīties uz pirmajā albumā izveidoto formulējumu: "Stāsts par mūsdienu sabiedrības degradāciju — caur mītisku radījumu un episku notikumu prizmu".

Dziesmu vārdos var atrast atsauces gan uz tādiem literāriem darbiem kā Orvela "1984" un "Dzīvnieku ferma", gan Kubrika filmu "The Shining", kā arī dažādiem nozīmīgiem notikumiem Latvijas vēsturē un mūsdienās.

Savukārt koncertā dzirdamā grupa "Apēdājs" ir alternatīvā roka grupa trīs cilvēku sastāvā, kas tika dibināta tālajā 1996. gadā Mālpilī un ir izturējusi laika pārbaudi. 2012. gadā "Apēdājs" izdeva albumu "Mana vārna", un 2013. gadā grupa tika nominēta Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvā nominācijā "Labākais smagā roka vai metālmūzikas albums."

"Oceanpath" ir gados jaunāka hard rock/gothic metal grupa, kas savā skanējumā ietver arī daudzus citus novirzienus, piemēram, simfonisko metālu, dreampop un postpunk. Gala rezultāts ir gana intriģējošs. Interesanti, ka grupas pats pirmais koncerts reiz notika LTV raidījumā ''Troksnis4'', kur grupa izpildīja "Pērkons" dziesmas "Kam Pieder Šīs Actiņas" aranžiju.

Koncerta sākums paredzēts plkst. 21.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!