Foto: PantherMedia/Scanpix

Valmieras novada fonds, atzīmējot 10 gadu jubileju, Valmierai dāvinās trīs publiskās klavieres, kas 25.jūlijā plkst.17 pie Vidzemes Augstskolas tiks atklātas ar 24 stundu klavierspēles maratonu.

Kā informēja Valmieras novada fonda brīvprātīgais Mārcis Bogdanovs, novada fonds aicina ikvienu, kuram klavierspēle nav sveša, piedalīties šajā maratonā. Aicināti ne tikai pianisti, bet arī kori, dziedātāji, instrumentālisti un grupas, kas vēlas uzstāties klavieru pavadījumā.

Lai pasākums izdotos, pašlaik norit publisko klavieru finansējuma piesaistes kampaņa, kurā iegūtie līdzekļi tiks lietoti klavieru nodrošināšanai ilgākā laika posmā. Detalizēts projekta apraksts un iespēja ieguldīt atrodama mājaslapā "www.projektubanka.lv" vai atnākot uz Valmieras novada fonda telpām.

Atklājot 24 stundu klavierspēles maratonu, no plkst.17 līdz 19 paredzēta īpaša programma. Pēc plkst.19 būs iespēja uzstāsies visiem, kuri iepriekš būs pieteikušies dalībai maratonā. Nakts stundās uz lielā ekrāna būs iespējams skatīties mēmā kino filmas, bet pārējā laikā varēs spēlēt galda spēles, iegādāties Valmieras novada fonda rīkotā Labdarības bumbu rallija biļetes un klausīties mūziku dažādu mākslinieku izpildījumā.

Pasākuma nedēļā klavieres tiks uzstādītas vēl divās vietās Valmierā, kur tās atradīsies līdz pat rudenim. Ikviens interesents aicināts radīt muzikāli patīkamu atmosfēru apkārtējiem pie Vidzemes Augstskolas, Dzirnavu ezeriņa un Valmieras Mūzikas skolas, jo tieši tur atradīsies publiskās klavieres. Rudenī vienas no klavierēm tiks pārceltas uz iekštelpām Tautas harmonijas centrā, bet pārējās savu "apsaimniekotāju" ziemas periodā vēl meklē.

Publiskās klavieru akcijas pasaules popularitāti sāka gūt 2008.gadā, kad kāds vīrs Anglijā aizsāka projektu - "Play Me, I'm Yours" ("Uzspēlē mani - esmu tavējā"). Pašlaik oficiāli šajā projektā iesaistījušās gandrīz 50 pilsētas visā pasaulē. Valmierā šis ir izmēģinājuma gads, un ir cerības, ka nākamgad Valmiera oficiāli papildinās šajā projektā iesaistīto pilsētu skaitu. Vairāk informācijas par šo projektu iespējams atrast mājaslapā "www.streetpianos.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!