Foto: Publicitātes foto

Alternatīvā kamermūzikas festivāla "Sansusī" notikumu vietas epicentrā – Aknīstes novada brīvdienu mājā "Susēja" – 31. janvārī notiks Kristapa Pētersona cikla "Trīs dziesmas ar Paula Cēlana dzeju, kuras skan vienlaicīgi" ziemas atskaņojums, portālu "Delfi" inform festivāla rīkotājs, Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš.

Pasākuma muzikālā daļa sāksies plkst. 16.00, bet ierasties varēs jau no plkst. 12.00. Festivāla organizatori cienās gan ar siltu tēju, gan zupu. Klāt būs arī pats komponists. Ieeja bez maksas. Taku slēgs plkst. 20.00.

"Šogad nolēmām festivālu "ieskandināt" jau pirms paša festivāla. Pirmais vēstnesis jeb "pre-party" būs iespēja izbaudīt mehāniska ieraksta un dabas mijiedarbību par Pētersona taku iesauktajā vietā Susējas mežā," stāsta Armands Siliņš.

"Pēc pagājušā gada pirmatskaņojuma, Kristapam radās ideja, ka šo vajadzētu atkārtot ziemā. Ideja ir attīstījusies līdz tam, ka šo ziemas taku dokumentēs operators Aleksandrs Grebņevs," pauž festivāla rīkotājs.

Kristapa Pētersona darbā "Trīs dziesmas ar Paula Cēlana dzeju, kuras skan vienlaicīgi" sešām balsīm un deviņām preparētām klavierēm ierakstā piedalījās Ieva Parša (mecosoprāns), Armands Siliņš (baritons), Juris Žvikovs (klavieres un balss), Ralfs Šmīdbergs (balss), kā arī pats komponists, kurš spēlēja klavieres. Pagājušā gada festivālā šis hepenings izpelnījās lielu atsaucību un atzinību.

Atgādinām, ka trešais alternatīvais kamermūzikas festivāls "Sansusī" norisināsies no 2016. gada 12. līdz 14. augustam Biļetes var iegādāties "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Atgādinām, ka līdz janvāra beigām biļešu cenas par visām trim festivāla dienām būs 21 eiro. Februārī cena palielināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!