Foto: Rūdolfs Briežkalns

Starptautiskajā džeza mākslinieku konkursā "Riga Jazz Stage 2016", kas šogad notiks no 6. līdz 9. aprīlim, jaunie mūziķi no visas pasaules sacentīsies divās nominācijās – "Džeza vokāls" un "Džeza trombons", portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāji no "Rīgas ritmi".

Preses konferencē, kas notika otrdien, 15. martā, konkursa mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns iepazīstināja ar "Riga Jazz Stage" dalībniekiem – tie būs jauni džeza talanti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Beļģijas, Polijas, Uzbekistānas, Francijas, Ungārijas, Itālijas, Vācijas, Slovēnijas, Krievijas, Turcijas, Apvienotās Karalistes un ASV, un viņu priekšnesumus vērtēs starptautiska žūrija. Kā uzsvēra Briežkalns, audzis konkursa ģeogrāfiskais un attiecīgi arī muzikālais saturs.

Konkursa noslēgumā – 9. aprīlī – kopā ar savu kvartetu uzstāsies amerikāņu džeza dziedātāja Šarenī Veida (Charenee Wade).

Konkursa žūrijā būs arī Maestro Raimonds Pauls. Pagaidām gan viņš atturējās nosaukt savus favorītus, sakot, ka jāsagaida koncerti. "Lai visiem labs noskaņojums, jo noteikti būs interesanti paklausīties jaunos censoņus!" sarunā ar medijiem piebilda Maestro. Viņš kādam no konkursantiem pasniegs arī savu simpātijas balvu 1000 eiro apmērā.

Paralēli konkursa koncertiem 6., 8. un 9. aprīlī notiks arī improvizācijas vakari mūzikas namā "Daile". Katrs vakars būs sadalīts divās daļās. Pirmajā būs viesi kopā ar tā saucamo "house band", bet otrajā tiks aicināti pievienoties citi mūziķi. Konkursa dalībnieki tad varēs bez stresa uzdziedāt un uzspēlēt, un iespējams arī uzsākt jaunas muzikālās sadarbības.

Konkursa laureāti saņems gan naudas, gan cita veida balvas. "Grand Prix" ieguvēji gan vokāla, gan trombona kategorijās saņems 1500 eiro, otras vietas ieguvēji – 1000 eiro, bet trešās vietas ieguvēji – 700 eiro. Vokāla kategorijas uzvarētājs saņems arī "A&T trade" dāvāto "Shure Super 55" klasiskās kolekcijas mikrofonu. Trombona kategorijas uzvarētājs tiks pie jauna instrumenta.

Laureāti saņems arī ielūgumus uzstāties starptautiskos džeza festivālos un ārvalstu klubos. Piemēram, festivālā "Rīgas Ritmi", "Kaunas Jazz", "JazzTime" Tallinā, "Nardis Jazz Club" Stambulā un "Ronnie Scott's" Londonā.

Biļetes uz konkursa koncertiem nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs, bet uz improvizācijas vakariem – "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!