Foto: Publicitātes attēls

Fonds "Mūsdienu mūzikas centrs" izdevis Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage 2015" spilgtāko skaņdarbu izlasi, informēja konkursa "Riga Jazz Stage" sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Zaķe.

Pagājušā gada konkursa izlase iznāk, tuvojoties "Riga Jazz Stage 2016". Jau par tradīciju kļuvušajā izlasē iekļautas vairākas oriģinālkompozīcijas, to vidū Oskara Ozoliņa "Above the Sand" un Grand Prix ieguvēja, austriešu tropmetista Gerharda Orniga (Gerhard Ornig) skaņdarbs, kā arī džeza standarti.

Albumā pārsāvēti vienpadsmit jaunie talanti – Grand Prix ieguvējs vokālistu grupā Daumants Kalniņš (Latvija), Ieva Paniulaitite (Ieva Paniulaityte, Lietuva), Tamuzs Nissims (Tamuz Nissim, Izraēla), Poļina Zizak (Polina Zizak, Krievija), Pols Omedess (Pol Omedes, Spānija), arī latviešu dziedātājas Beāte Zviedre un Kristīna Trezune, un citi.

Šis ir trešais konkursa labāko skaņdarbu apkopojums, iepriekšējie izdoti 2008. un 2014. gadā.

Ierakstā iekļautie skaņdarbi ir "dzīvie" ieraksti, kas tapuši konkursa norises laikā 2015. gada 9. un 10.aprīlī kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē. Muzikālais pavadījums – Viktors Ritovs (taustiņi), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Rihards Goba (ģitāra) un Edvīns Ozols (bass).

CD nopērkams mūzikas veikalos "Upe" un "Randoms", un konkursa "Riga Jazz Stage 2016" norises laikā no 7. līdz 9. aprīlim kinoteātrī "Splendid Palace".

Jau ziņots, ka šogad konkursā "Riga Jazz Stage" sacentīsies vokālisti un trombonisti. "Riga Jazz Stage" dalībnieki būs jauni džeza talanti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Beļģijas, Polijas, Uzbekistānas, Francijas, Ungārijas, Itālijas, Vācijas, Slovēnijas, Krievijas, Turcijas, Apvienotās Karalistes un ASV, un viņu priekšnesumus vērtēs starptautiska žūrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!