Foto: Publicitātes foto
Siguldas pilsdrupās šogad tiks rīkots "Sunset Festival", kura programmā 3. Jūlijā uzstāsies īru dziesminieks Demjens Raiss un 6. Jūlijā britu grupa "James", portālu "Delfi" informēja festivāla rīkotāji "L Tips Agency".

Demjens Raiss ir īru folka un indīroka dziesminieks un producents, kas pazīstams ar savām balādēm, kas izmantotas arī virknē filmu un seriālu. Viņš vienlīdz labi pārvalda klaviespēli, ģitāru, klarneti un perkusijas instrumentus. Īpašu ievērību guvušas Raisa kompozīcijas: "The Blower's Daughter" (dzirdama filmā "Tuvāk" (Closer) ar Džūliju Robertsu un Džūdu Lovu), "Cannonball", "Cold Water", "9 Crimes", "I Don't Want To Change You", "Volcano" u.c.

Demjens Raiss izdevis trīs albumus, kuru koptirāža pārsniedz 3 miljonus. Debijas albums "0" (2001) nokļuva Lielbritānijas topa 8. vietā un par to autors ieguva "Shortlist Music" balvu. Nākamais albums "9" (2006) ieguva Zelta stusu Lielbritānijā. Jaunākais - "My Favourite Faded Fantasy" iznāca 2014. gadā un saņēma kopumā pozitīvas kritiķu un klausītāju atsauksmes. Viņš ir arī pilsoniski aktīvs, piemēram, enerģiski atbalstot Tibetas neatkarību un demokrātiju Birmā.

Demjens Raiss iepriekš viesojies Latvija, festivālā "Positivus".

Grupa "James" dibināta Mančestrā 1982. gadā, savus ziedu laikus piedzīvojot 90. gados un turpinot muzicēt arī šodien. Grupas pazīstamāko dziesmu vidū ir "Sit Down", "Getting Away With It All (All Messed Up)", "She's A Star", "Laid", "Born Of Frustration" un virkne citu. Gan dzimtajā Lielbritānijā un citās valstīs, tai skaitā arī Latvijā, "James" ieguvusi kulta grupas statusu.

Viens no iemesliem noteikti ir "James" vokālista un līdera Tima Būta (Tim Booth) harizmatiskā personība, kurš ir arī dejotājs, solomākslinieks un aktieris. Līdz šim grupa izdevusi 12 studijas albumu, virkni koncertu un DVD albumu, kā arī četras izlases, kas kopā pārdotas vismaz 25 miljonu tirāžā. 2016. gada 18. martā iznāca grupas jaunākais studijas albums "Girl At The End Of The World", kas pirmajā nedēļā gandrīz apsteidza Lielbritānijas topa līderes Adeles disku "25", tomēr paliekot otrajā vietā. Šis ir "James" viens no visaugstāk novērtētajiem sasniegumiem visas karjeras laikā. No jaunākajām dziesmām minama "Nothing but Love", kas jau iekarojusi klausītāju atzīnību

""Sunset Festival" – šāds nosaukums festivālam nav nejaušība, jo tieši saulrietā Siguldas un Gaujas senlejas daba izgaismojas īpašās nokrāsās un valdzina ar savu vienreizīgumu. Citas tik gleznainas un harmoniskas vietas neatrast, tāpēc festivāla organizatori plāno uz "Sunset Festival" katru gadu aicināt pasaulē pazīstamus māksliniekus, ļaujot baudīt viņu uzstāšanās unikālā gaisotnē," saka festivāla rīkotāji.

Arī "James" iepriekš vairākas reizes koncertējusi Latvijā, "Positivus" festivāla ietvaros.

Biļetes uz abiem koncertiem nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs. Pirmās 300 biļetes uz katru festivāla koncertu būs pieejamas par īpašu cenu – uz Demjenu Raisu par 19 eiro un uz "James" par 24 eiro! Siguldas ID karšu īpašniekiem pieejamas biļetes ar 20% atlaidi. Biļešu iepriekšpārdošana sākas ceturtdien, 28. aprīlī, plkst. 10.00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!