Martā sākumā tika izziņota lielākā daļa 10. jubilejas "Positivus" festivāla programmas. Mūzikas mīļotāju iecienītā pasākuma gaidās portāls "Delfi" sadarbībā ar "360TV" piedāvā tuvāk iepazīties ar māksliniekiem, kas šovasar viesosies Salacgrīvā. Viens no karstākajiem jaunumiem šā gada festivālā – britu dziedātājs Džons Ņūmens.

Angļu dziedātājs un mūziķis Džons Viljams Pīters Ņūmens dzimis 1990. gadā Jorkšīrā, bet 20 gadu vecumā pārcēlies uz Londonu, kur sācis spēlēt grupā, bet drīz parakstījis savu lielo līgumu ar "Island Records". Pirmo reizi sevi plašākai publikai Ņūmens pieteica 2012. gadā, kad piedalījās "Rudimental" dziesmas "Feell the Love" ierakstā. Dziesma sasniedza topu virsotnes, radot iespēju Ņūmenam pašam sevi pieteikt popmūzikas lauciņā. To viņš arī veiksmīgi izdarīja un 2013. gadā izdeva dziesmu "Love Me Again", kas joprojām ir viņa populārākais ieraksts. Viņa dinamiskā un radošā pieeja saista mūzikas cienītājus visā pasaulē. Lielbritānijā vien viņš ir pārdevis vairāk nekā miljons ierakstu un šis skaits nepārtraukti aug.

Jau ziņots, ka "Positivus" 10. jubilejas festivāls notiks no 15. līdz 17. aprīlim.

2016. gada "Positivus" festivāla programma uz galvenajām skatuvēm:

Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes", "Super Besse".

Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz "Positivus" sešām skatuvēm, tai skaitā galvenajām. Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com,"Biļešu servisa" kasēs un "Nordea" bankomātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!