Lielajā ģildē 14. maijā plkst. 19.00 notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) sezonas noslēguma koncertā, kurā publikas priekšā stāsies arī izcilais krievu maestro Vladimirs Fedosejevs, portālu “Delfi” informē LNSO pārstāvji.

Noslēguma koncerta programmā tiks atskaņots Sergeja Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts, kurā solists būs pianists Andrejs Osokins, un Aleksandra Skrjabina Trešā simfonija jeb “Dievišķā poēma” ar cilvēciskām baudām un dievišķām spēlēm.

Vladimira Fedosejeva iepriekšējais koncerts ar LNSO notika 2013. gada 27. septembrī, un tas atnesa orķestrim Lielo mūzikas balvu kategorijā “Gada koncerts”.

Vladimirs Fedosejevs ir Čaikovska Lielā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents (kopš 1974. g.), Tokijas filharmonijas orķestra pirmais viesdiriģents (kopš 2000. g.), pastāvīgais viesdiriģents Cīrihes opernamā (kopš 1997. g.) un Cīrihes “Tonhalle” (kopš 2000. g.).
Beidzamajos gados maestro bijis viesdiriģents Bavārijas radionamā, Ķelnes filharmonijā, Leipcigas “Gewandhaus”, Berlīnes filharmonijā, Cīrihes “Tonhalle”, kā arī pie Francijas Radio filharmoniskā orķestra diriģenta pults.

Fedosejeva lielāko sasniegumu skaitā ir Berlioza, Čaikovska, Janāčeka, Musorgska, Rimska-Korsakova, Šostakoviča un Verdi operu iestudējumi Vīnē, Parīzē, Cīrihē, Milānā, Bregencā, Florencē un citviet. Maestro vadībā tapuši Bēthovena, Brāmsa un Šostakoviča simfoniju pilnieskaņojumi, viņš ieskaņojis arī Čaikovska, Mālera, Taņejeva simfonijas, Dargomižska un Rimska-Korsakova operas. Sevišķā kritiķu un klausītāju godā ir Fedosejeva vadībā tapušais Musorgska operas “Boriss Godunovs” ieraksts.

Pianists Andrejs Osokins ir Lielās mūzikas balvas 2008 ieguvējs kategorijā “Gada debija”. Viņš koncertējis ar izciliem pasaules orķestriem un sadarbojies ar mūsdienu spožākajiem diriģentiem. Andrejs ir Starptautiskā pianisma foruma (International Piano Forum) klausītāju balvas (Audience Award) ieguvējs.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Sekojot daudzu citu nozīmīgu Eiropas kultūras institūciju praksei, kopš šīs sezonas LNSO dāvā iespēju jauniešiem un studentiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms LNSO vakara koncertiem iegādāties neizpirktās biļetes par īpaši draudzīgu cenu – viena biļete maksās 5 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!