Foto: Publicitātes foto
Pirmajā jūnija nedēļas nogalē Vidzemes vidienē gaidāms sestais festivāls "Rodam Raunas novadā". Tā vakara koncertos būs dzirdama latviešu un igauņu tautas mūzika, kā arī sociāli aktīvs hiphops, radošs džezs un Imanta Kalniņa "evergrīni".

Turpinot meklēt un atrast to saturiski augstvērtīgo Latvijas mūziku, ko kultūras nami un radio stacijas Vidzemes laukos piedāvā retāk, sagatavota programma diviem vakara koncertiem.

3. jūnija pievakarē Raunas ciema Tanīsa pilskalnā skanēs "Klusās mūzikas koncerts". 4. jūnijā festivāls turpināsies Drustu ciemā, kur pēc piepildītas dienas estrādē to noslēgs "Skaļās mūzikas koncerts" un nakts balle.

Festivāla apmeklētājiem nakšņošanai teltīs būs ierīkota teritorija Tanīsa pilskalnā Raunā, ko varēs izmantot naktij no 3. uz 4. jūniju.

Par godu tam, ka salīdzinoši nelielajā novadā nostiprinājušās divas mazās alus darītavas – "Malduguns" un "Eridan" -, festivāla tematiskais produkts šogad ir alus, tā brūvēšanas tradīcijas un jaunu garšu meklējumi.

2015.gadā "Rodam Raunas novadā" vakara koncertos uzstājās "Mālstrumenti", "Iļģi", trio Jānis Pelše, Andrejs Grimms un Ivars Kalniņš, kā arī Sergejs Jēgers, "Židrūns" un "Rikši".

Šā gada festivālā 4.jūnijā Drustos dienas programmā gaidāms:

  • Plkst. 11 Īpašais alus, maizes, medus, piena, zemeņu un zivju tirgus, kā arī meistarklases "Gatavo ar alu"
  • Plkst. 12-13.30 Novada pašdarbnieku kolektīvu koncerts
  • Plkst. 18-19.30 Muzikālā izrāde "Īsa pamācība mīlēšanā"

Vairāk par "Rodam Raunas novadā" informāciju meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!