Foto: Publicitātes foto
Rīgas Kongresu namā 1. jūlijā plkst. 19.00 festivāla "Rīgas ritmi" programmā uzstāsies jauno un daudzsološo Brazīlijas džeza mākslinieku duets – basģitārists Mišels Pipokinja (Michael Pipoquinha) un ģitārists Kaine Kavalkanče (Caina Cavalcante), portālu "Delfi" informē festivāla pārstāvji.

Jaunais basa virtuozs Mišels Pipokinja savu talantu plašākai publikai sācis demonstrēt 13 gadu vecumā, publicējot savus video "Youtube". Jau tobrīd viņa uzdrīkstēšanos un straujo attīstību ievēroja dažādos basģitāristu forumos, kuros nereti mūziķi pat ar divas vai trīs reizes lielāku stāžu analizēja Pipokinja mūzikas maģiju. Mūziķis basa spēli apguvis pašmācības ceļā, kas vēl jo vairāk liek klausītājam apbrīnot viņa muzikalitāti un tehnisko spēju bezgalību. Sākumā spēlējis ģitāru un mācījies, klausoties tādus ģitāras virtuozus kā Pets Metini (Pat Metheny) un Džo Pass (Joe Pass). Ģitārspēles pamats ļāvis mūziķim basa spēlē apvienot harmoniju ar basa līniju, tādējādi radot savu unikālo, brazīlisko skanējumu.

Līdzīgi kā Pipokinja, arī Kaine Kavalkanče savu mūzikas ceļu uzsācis jau agrā – septiņu gadu vecumā. Divus gadus vēlāk viņu jau dēvēja par jauno ģitāras brīnumbērnu. Ģitāras spēli apguvis Rodžera Žales (Roger Jales) vadībā, kurš arī iedrošināja jauno mākslinieku piedalīties dažādos konkursos. Tā piemēram, 2000. gadā 10 gadus vecais mūziķis uzvarējis 4. Starptautiskajā ģitāristu konkursā "Musicalis" Sanpaulu, bet 2001.gadā ierakstījis savu pirmo albumu "Morador do Mato"

"Kaines un Pipokinjas muzikālajā ceļā var vilkt daudz paralēles – muzikāla ģimene, mūziķa karjeras uzsākšana jau bērnībā, sadarbība ar Brazīlijas mūzikas leģendām, nerimšanās meklēt jauno un vieglā attieksme pret nopietnu un smagu darbu. Abi jaunie mūziķi pametuši brīnumbērnu statusu, lai kļūtu par atzītiem brazīļu mūziķiem," tā par abiem raksta "Europe Jazz Network".

Abi mūziķi ar sava talanta cienītājiem tiksies gan koncertā Kongresu namā 1. jūlijā, gan arī meistarklasēs dienu iepriekš – 30. jūnijā Latvijas Radio 1. studijā, kad plkst. 10.00 meistarklasi pasniegs Mišels Pipokinja, bet plkst. 12.00 – Kaine Kavalkanče.

Šo mūziķus ievērojis arī latviešu ģitāras meistars Kaspars Zemītis, kurš saka: "Šis duets neatstās vienaldzīgos, Brazīļu mūzikas vieglums un kolorīts, izsmalcināti ritmi un krāšņa harmonija. Klasiskā ģitāra un basģitāra, kas viena otru atbalsta, papildina un aizvieto, mainoties vietām, piešķirot šai saspēlei neparedzamības šarmu."

Biļetes uz koncertu nopērkamas visas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!