Foto: Publicitātes foto

2017. gadā no 27. marta līdz 2. aprīlim norisināsies jau devītais pilsētvides mūzikas festivāls Tallinas mūzikas nedēļa ("Tallinn Music Week"). Līdz 1. novembrim mākslinieki no visas pasaules, tai skaitā Latvijas, aicināti pieteikties dalībai festivālā, kas nodrošinājis strauju izaugsmi daudzām grupām no Baltijas, portālu "Delfi" informē "Positivus Music" pārstāvji.

Kā uzsver “Tallinn Music Week” partneris Latvijā, “Positivus Music”, mūzikas industrijas profesionāļiem tā ir iespēja dibināt jaunus kontaktus, satiekot nozares pārstāvjus no visas Eiropas.

Festivāls “Tallinn Music Week” (TMW), kas katru pavasari noris Tallinā jau kopš 2009. gada, ir nedēļu gari talanta, radošuma, brīvības un vienlīdzības svētki. Savā devītajā gadadienā festivāls piedāvā plašu mūzikas programmu, kas sastāv no aptuveni 200 Baltijas, Eiropas un pat pasaules mākslinieku koncertiem. Šo programmu, kurā atrodami gan topos esoši popmākslinieki, folkmūzikas inovāciju mīļotāji un klasiskie mūziķi, utt, izskatot visus mākslinieku iesūtītos pieteikumus, veido grupa Igaunijas mūzikas un pasākumu ekspertu.

Festivāls aicina pieteikties arī Latvijas dažādu žanru pārstāvošos mūziķus līdz 1. novembrim mājaslapā.

Savā pastāvēšanas laikā TMW ir kļuvis par nozīmīgu jauno mākslinieku platformu. 2016. gadā tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits - festivālam pieteicās 1300 mākslinieki no 47 valstīm, no kuriem 250 mākslinieki no 33 valstīm kāpa uz kādām no “Tallinn Music Week” skatuvēm. Starp tiem iekļuva arī Alise Joste, NiklāvZ, Ozols, “Liima”, kuru šogad varēja dzirdēt arī festivālā “Positivus”.

Pilnā festivāla programma ar aptuveni 200 māksliniekiem tiks izziņota februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!