Foto: LETA
Piektdien, 7. oktobrī, sāksies Jurjānu Andreja 6. Starptautiskais koka pūšaminstrumentālistu konkurss, kas noritēs līdz 14. oktobrim, informēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pārstāvji.

Konkursam tika saņemti ap 200 dalībnieku pieteikumi no dažādām valstīm, bet atlasi izturēja puse no viņiem – 28 flautisti, 17 obojisti, 21 klarnetists, 15 fagotisti un 22 saksofonisti. Konkursā piedalīsies mūziķi ne tikai no Latvijas, Eiropas un Skandināvijas valstīm, bet arī no Ķīnas, Japānas un ASV.

Jaunos mūziķus vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētājs būs viens no pasaules ievērojamākajiem flautistiem Fēlikss Rengli no Šveices. Līdztekus viņam žūrijā darbosies flautiste Dita Krenberga, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas Pūšamo un sitamo instrumentu nodaļas vadītājs, obojists Roberts Beinaris un citi. Kopumā žūrija sastāvēs no sešiem dalībniekiem.

Konkursantu repertuārā iekļauti visu laiku populārākie pūšaminstrumentālistu skaņdarbi no dažādiem laika posmiem. Iekļauta arī Latvijas komponistu mūzika, un īpaši šim konkursam Alvils Altmanis sakomponējis darbu "Fantāzijvalsis", kas saksofonistu izpildījumā izskanēs konkursa otrajā kārtā.

Konkursā pirmās vietas ieguvējam tiks 3000 eiro liela naudas balva, otrās vietas – 2000 eiro, bet trešās vietas – 1000 eiro liela naudas balva. Specbalvas pasniegs konkursa atbalstītāji. Konkursa norise būs publiska, un to varēs apmeklēt ikviens klausītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!