Foto: Jānis Romanovskis
Līdz 2017. gada 27. janvārim ir iespējams pieteikties pianista Andreja Osokina bezmaksas meistarklasēm 25. februārī, portālam "Delfi" pavēstīja mūziķa pārstāvji.

Meistarklases organizētas, lai komunikācijā ar slaveno pianistu Andreju Osokinu topošie mūziķi ne vien celtu savu profesionālo līmeni, bet arī smeltos iedvesmu un iedrošinājumu savai profesionālai izaugsmei, kā arī gūtu motivāciju un pieredzi dalībai meistarklasēs un konkursos pēc savas iniciatīvas arī turpmāk.

Meistarklašu nobeigumā notiks klātesošās auditorijas saruna ar Andreju Osokinu, kurā visiem klausītājiem un meistarklašu dalībniekiem būs iespēja ielūkoties pianista karjeras tapšanā un specifikā, kā arī uzdot jautājumus. Savukārt 25. februāra vakarā Mūzikas namā "Daile" notiks Andreja Osokina šīs sezonas vienīgais solokoncerts Rīgā, kurā tiks prezentēts arī pianista pirmais studijas soloalbums "Dedication" ("Veltījums"), kas tapis sadarbībā ar lielāko Polijas mūzikas ierakstu kompānijas "DUX Recording Producers''. Solokoncertā tiks atskaņoti latviešu komponistu – Jāzepa Vītola, Volfganga Dārziņa un Artura Maskata, kā arī pasaules klasiķu Johanesa Brāmsa, Morisa Ravēla un Sergeja Prokofjeva skaņdarbi. Katrs meistarklašu dalībnieks iegūs trīs ielūgumus uz solokoncertu, kā arī soloalbumu "Dedication" ar autogrāfu.

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu – A. Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, M. Longas un Ž. Tibo starptautiskā pianistu konkursa Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē – laureāts. Mūziķis koncertējis kopā ar vairākiem izciliem pasaules orķestriem, tostarp – Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, "Radio France" filharmonijas orķestri, Hallé Simfonisko orķestri, Braitonas filharmonijas orķestri, Dublinas Nacionālo simfonisko orķestri, "Kremerata Baltica" kamerorķestri, sadarbojoties ar mūsdienu spožākajiem diriģentiem.

Pieteikuma anketa un papildu informācija par meistarklasēm atrodama "Aira Laivina Artists" oficiālajā mājaslapā.

Meistarklases varēs apmeklēt visi interesenti bez ieejas maksas. Biļetes uz Andreja Osokina solokoncertu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!