Foto: DELFI

Pēc ilgāka pārtraukuma plašākā sabiedrībā izgājis pašmāju mūziķis Rolands Ūdris-Balodis. Viņš savas sievas Ilonas pavadībā 28. februāra vakarā ieradās Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas "Zelta mikrofons" ceremonijā, lai pasniegtu balvu kategorijā "Labākais tautas vai pasaules mūzikas albums".

Šī bija pirmā reize, kad mūziķis ieradās publiskā pasākumā, kopš traģiskā satiksmes negadījumā 2016. gada janvārī, kad viņš guva nopietnas traumas, smagā stāvoklī nokļuva slimnīcā un ilgu laiku nenāca pie samaņas.

Kad ratiņkrēslā sēdošais Ūdrītis ieradās uz Dailes teātra skatuves, kolēģi viņu sveica ar stāvovācijām. Bet ar sievas Ilonas Balodes-Ūdres palīdzību mūziķis pateicās kolēģiem, kuri pēc negadījuma rīkoja labdarības koncertu, ziedoja asinis un atbalstīja. "Ūdri, tavās dzīslās tagad tek visu mūziķu asinis," teica Ilona.

Atgādinām, ka gadu pēc nelaimes tika publiskota iepriekš nedzirdēta dueta Ūdris&Balode dziesma "Klusumā".

"Lai arī dziesma "Klusumā'' plašākam klausītāju lokam tiek publiskota tagad, tai aiz muguras ir sarežģīts stāsts. Dziesmas ieraksts tika pabeigts grupas tuva drauga "The Hobos" basģitārista Mārtiņa Burkevica skaņu ierakstu studijā tikai dažas dienas pirms liktenīgās avārijas. Ilgu laiku Ūdris atradās uz dzīvības un nāves robežas. Ar šo ierakstīto skaņdarbu centos pamodināt Ūdri no komas reanimācijā un lūdzos, lai Ūdris paliktu dzīvs," stāstīja Ilona Balode-Ūdre.

Atgādinām, ka Latvijas Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons" ir gada centrālais notikums Latvijas ierakstu industrijā. Šā gada ceremonija notiek 28. februārī Dailes teātrī, pasniedzot "Zelta mikrofonus" 19 kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!