Foto: Publicitātes foto
Šovasar Ikšķilē 14. un 15. jūlijā notiks jau otrais Operetes festivāls, ko rīko Latvijas Operetes fonds un režisors Valdis Lūriņš.

Kā portālu "Delfi" informēja festivāla rīkotāji, klausītājus priecēs Austrijas džeza orķestris "Eddie Luis und die Gnadenlosen XL" un mecosoprāns Helēna Sorokina, solisti no Itālijas un Polijas, kā arī Latvijā iemīļotie mākslinieki – Sonora Vaice, Dainis Skutelis, Marlēna Keine u.c. Mazie skatītāji varēs doties muzikālā ceļojumā pirmizrādē "Karlsons". Festivāla kulminācijā – Gala koncerts atjaunotajā Ikšķiles estrādē un romantisks Valšu vakars.

Operetes festivālu šogad jau tradicionāli uzsāks labdarības koncerts "Dvēseles stīgas", kas notiks 14. jūlijā plkst. 18.00 Ikšķiles ev. luteriskajā baznīcā ar Sonoras Vaices un jauno operetes solistu piedalīšanos. Koncertā tiks dāvināta vijole Ikšķiles mūzikas skolas talantīgajai vijolniecei Amandai Patjanko.

Savukārt, Ikšķiles tautas namā 14. jūlijā būs iespēja dzirdēt populāro Austrijas džeza orķestri "Eddie Luis und die Gnadenlosen XL", kas kopā ar Austrijā dzīvojošo, jauno latviešu mecosoprānu Helēnu Sorokinu piedāvās koncertprogrammu "Zāra Leandere – Madame Scandaleuse" ar pagājušā gadsimta 20. un 30. gadu populāro Zāras Leanderes repertuāru.

Festivāls pieminēs arī operetes simtgadniekus – Hariju Misiņu un Kārli Pamši. Viņiem būs veltīti divi sarunu vakari – 14. jūlijā Ikšķiles tautas namā un 15. jūlijā Ikšķiles novada pašvaldības zālē. Sarunas vadīs profesors Jānis Siliņš.

15. jūlijā plkst. 13.00 pēc renovācijas atvērtajā Tinūžu tautas namā bērnus iepriecinās muzikālā piedzīvojumu spēle – iestudējuma "Karlsons" pirmizrāde. Pirms izrādes jau no plkst. 12.00 bērnus gaidīs radošas aktivitātes.

Operetes festivāla Gala koncertā 15. jūlijā skanēs skaistākās operešu melodijas renovētajā un atjaunotajā Ikšķiles brīvdabas estrādē. Koncertā piedalīsies solisti no Itālijas un Polijas, kā arī Latvijā iemīļotie solisti – Sonora Vaice, Dainis Skutelis, Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Laura Purena u.c. Spēlēs Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā. Festivāla izskaņā – Valšu vakars, piedāvājot dejas orķestra pavadījumā.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!