Foto: Publicitātes foto
31. augustā pulksten 19.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā Starptautiskās Garīgās mūzikas festivāla ietvaros būs iespēja dzirdēt amerikāņu kormūzikas vitālās un daudzveidīgās šķautnes apvienojumā ar īpašo latviešu koru skanējumu Valsts Akadēmiskā kora "Latvija" izpildījumā ar afroamerikāni Jūdžinu Rodžersu pie diriģenta pults.

Koncertā skanēs gospeļi, spiričueli, moderni aranžējum, kā arī tādu pazīstamu autoru kā Leonarda Bersteina, Ērika Vitekera un citu amerikāņu autoru oriģinālkompozīcijas.

Mičiganas universitātes profesors Jūdžins Rodžerss ir viens no ievērojamākajiem amerikāņu kordiriģentiem. Kā viesdiriģents, konsultants un lektors Rodžerss uzstājies ASV, Āfrikā, Kanādā, Singapūrā, Lielbritānijā, Portugālē, Honkongā un Itālijā.

Par gaidāmo koncertu diriģents saka: "Koncerta trīs daļas – ticība, mīlestība, cerība – iecerētas kā ceļš, kurš ļauj iepazīt atšķirīgos stilus, kas raksturīgi amerikāņu kormūzikas koncertiem. Mūsdienu amerikāņu komponistu balsis sniedz iespēju iedziļināties ticības, mīlestības un cerības tēmās. Koncerts noslēgsies ar afroamerikāņu mūziku, kas skaņās ietērpusi nezūdošo cerību, iznestu cauri verdzības gadiem un cīņai par pilsoņu tiesībām."

Rodžersa izvēlētie autori ir spoža amerikāņu komponistu plejāde, gan spiričuelu un gospeļu klasiķi, gan mūsdienu skaņraži, kuri ieguvuši "Grammy" balvas. Starp dzīvesprieku apliecinošiem opusiem būs arī pārdomu pilnas, silta lirisma apdvestas kompozīcijas, kā arī temperamentīgas ebreju mūzikas intonācijas. Koncertā piedalīsies arī Kristīne Adamaite (ērģeles, klavieres), Līga Kārkliņa (klavieres) un stīgu kvartets - Lienīte Kostanda, Eleonora Pīrāga (vijoles), Marta Rācene (alts) un Kristers Mārtiņš Šīmanis (čells).

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!