Foto: Publicitātes foto

Šogad jauno mūziķu konkursam "Riga Jazz Stage" atlases periodā bija pieteikušies 56 dalībnieki no 24 valstīm, bet Rīgā klātienē par balvās sacentīsies 26 jaunie džeza talanti, tai skaitā pirmo reizi konkursa pastāvēšanas vēsturē tajā piedalīsies dalībnieki no Āzijas – Japānas, Dienvidkorejas un Ķīnas, preses konferencē 14. martā pastāstīja konkursa rīkotāji.

Preses konferencē piedalījās arī žūrijas pārstāvis Maestro Raimonds Pauls, kurš priecājas, ka konkurss "Riga Jazz Stage" turpina pastāvēt un ik gadu pilnveidojas.

Būtiski, ka šogad konkursā piedalās jaunie pianisti, un kā atzina Maestro – svarīgi, lai pianists var spēlēt kvalitatīvu instrumentu, kā arī piebilda, ka tieši nomināciju "Džeza piano" konkursā pēc ilgāka laika ir gaidījis. Ka jau ierasti, konkursa apbalvošanas ceremonijā Maestro pasniegs savu simpātijas balvu kādam no dalībniekiem.

Šī gada konkursa dalībniece, vokāliste Santa Šillere pastāstīja, ka mudinājums piedalīties konkursā nācis pavisam dabiski, jo ikvienam jaunajam latviešu džeza māksliniekam piedalīties "Riga Jazz Stage" ir nerakstīts likums – tas ir būtiskākais atskaites punkts un pirmais nopietnais konkurss, kurā startēt. Arī pianists Atis Andersons atzina, ka pieteikties konkursā viņu mudinājis tieši fakts, ka ikvienam jaunajam māksliniekam tas ir svarīgs pagrieziena punkts – "konkursā ir jāpiedalās tagad vai nekad".

Preses konferenci noslēdza konkursa direktore Diāna Briežkalne: "Visu gadu esam cītīgi strādājuši, lai pāris dienu aprīļa sākumā izbaudītu augstvērtīgu džeza mūzikas notikumu. Liels paldies konkursa atbalstītājiem un draugiem, bez kuriem pasākums nebūtu iedomājams. "Riga Jazz Stage" ir unikāls ne vien ar to, ka šobrīd ir vienīgais šāda līmeņa džeza konkurss Eiropā, kur vienlaikus var piedalīties gan vokālisti, gan instrumentālisti, bet arī ar to, ka tieši šis konkurss veido Latvijas mūzikas ainu un vēlāk arī – tās vēsturi. Klausīsimies, baudīsim – džeza talanti satiekas Rīgā!"

Jau ziņots, ka džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage 2019" norisināsies no 3. līdz 6. aprīlim kinoteātrī "Splendid Palace", pulcējot 26 vokālistus un pianistus. Šī gada rezidējošā māksliniece ir portugāļu džeza dīva Marija Žoau (Maria João), kas ar savu unikālo stilu un vokālo elastību kļuvusi par ikonu improvizācijas pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!