Foto: Reuters/Scanpix/LETA

26. augustā ar koncertu Siguldas pilsdrupās Latvijā atgriezīsies romantiskais britu dziesminieks Džeimss Arturs, portālu "Delfi" informēja koncerta organizatori "L Tips Agency".

Iepriekšējo Džeimsa Artura uzstāšanos Lucavsalā 2018. gada maijā apmeklēja aptuveni 30 000 skatītāju, bet šoreiz izpildītājs uzstāsies ar pavisam jaunu koncertprogrammu, norāda organizatori.

Pirmo atpazīstamību jaunietis ieguva ar hitu "Impossible", 2012. gadā uzvarot 9. britu "X Factor" sezonā. Šī kompozīcija drīz vien sasniedza britu topa virsotni un joprojām ir vispārdotākais singls šova vēsturē.

Nākamajā gadā pēc uzvaras iznāca Džeimsa debijas albums, kurā bez "Impossible" iekļauti arī singli "You're Nobody 'til Somebody Loves You" un "Recovery".

2016. gada nogalē iznāca otrs mūziķa albums "Back From The Edge", kas ātri vien kļuva par pirktāko Lielbritānijā un ieguva Platīna statusu daudzās citās valstīs. Albumā iekļautā "Say You Won't Let Go" ir mākslinieka līdz šim visveiksmīgākā kompozīcija - nesen mūzikas straumēšanas vietnē "Spotify" oficiāli klausīta miljardo reizi. Līdz šim tikai 18 dziesmas sasniegušas miljarda robežu un to bez Džeimsa Artura izdevies tikai tādiem grantiem, kā Eds Šīrans, Džastins Bībers un Dreiks.

2018. gadā plašu uzmanību piesaista duetā ar dziedātāju Anne-Mariju iedziedātā "Rewrite The Stars" versija, kas līdz šim brīdim straumēta gandrīz 300 miljonus reižu.

Savukārt pagājušajā gadā klajā nācis trešais albums "You", no kura zināmākās kompozīcijas ir "Naked", "Falling Like The Stars", "You Deserve Better" un "Empty Space".

Kopumā Artura ieraksti pārdoti vairāk nekā 25 miljonu tirāžā. Katru mēnesi viņa dziesmas klausās 22 miljoni "Spotify" lietotāju, bet viedoklipi lielākajiem hitiem vietnē "YouTube" vietnē skatīti 1,5 miljardus reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!