Foto: EPA/Scanpix/LETA

Koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" dēļ atcelts šā gada Glastonberijas festivāls, kam šogad bija paredzēta vērienīga 50. jubilejas programma, liecina informācija festivāla sociālo tīklu kontos un mājaslapā.

Festivāla atcelšana bija "vienīgā saprātīgā iespēja", teikts paziņojumā. Visas iegādātās biļetes būšot derīgas uz 2021. gada festivālu.

Festivāla rīkotāju Maikla un Emīlijas Īvisu paziņojumā teikts: "Mums ir ļoti žēl to paziņot, bet mums ir jāatceļ Glastonberija 2020. Biļetes uz šā gada festivālu būs derīgas arī nākamgad."

"Protams, šī nebija tā notikumu gaita, ko vēlējāmies savam 50. jubilejas pasākumam, bet, sekojot valdības norādījumiem, laikā, kad grūti kaut ko paredzēt, šī ir vienīgā saprātīgā iespēja," teikts paziņojumā.

Atgādinām, ka jau pagājušajā nedēļā uz rudeni tika pārcelts "Coachella" festivāls, kas ik gadu aprīlī notiek Kalifornijas tuksnesī, ASV. Savukārt Glastonberijas festivāls vēl pirms nedēļas izziņoja vērienu jubilejas festivāla mūziķu sarakstu ar Kendriku Lamāru, Teilori Sviftu un Polu Makartniju kā galvenajiem māksliniekiem.

"Mēs ceram, ka līdz jūnija beigām situācija Apvienotajā Karalistē būs uzlabojusies. Taču pat ja tā būs, mēs nevaram turpmākos trīs mēnešus pavadīt mūsu fermā ar tehnisko personālu, kas iekārto teritoriju, lai tur uzņemtu vairāk nekā 200 000 cilvēku," teikts Īvisu ģimenes paziņojumā.

Atgādinām, ka "Delfi" sazinājās ar pašmāju lielāko festivālu "Positivus" un "Summer Sound" rīkotājiem, kuri apliecināja, ka pagaidām neplāno savus pasākumus atcelt. Tāpat savu pirmo galveno mākslinieku – elektroniskās mūzikas leģendu Westbam – izziņoja festivāls "Laba daba", kas tradicionāli notiks augusta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!