Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Īru grupas "U2" līderis Bono sacerējis jaunu dziesmu, ko iedvesmojusi Itālija, kas šobrīd ir vissmagāk "Covid-19" skartajā valsts Eiropā. Jaunā dziesma paša mūziķa izpildījumā publicēta "U2" sociālo tīklu kontos. Kā norāda "U2" fani, šī ir pirmā jaunā Bono dziesma kopš 2017. gada.

Dziesma "Let Your Love Be Known" publicēta "U2" "Instagram" kontā ar parakstu "Šī dziesma ir itāļiem, kuri to iedvesmoja,… īriem..., ikvienam, kas šajā Svētā Patrika dienā izolācijā un joprojām dzied. Šī dziesma ir visiem ārstiem, māsiņām, aprūpētājiem pirmajās rindās, tie esat jūs, kam mēs dziedam."

Bono pašlaik atrodas savās mājās Dublinā. Kā pats raksta, dziesmu viņš sacerējis apmēram stundu pirms publicēšanas "Instagram". Mūziķis dzied par to kā viņš staigā pa tukšajām Dublinas ielām, runā par izolāciju un bailēm.

Īru rokmūziķis iedvesmojies no karantīnā esošo itāļu balkonu sadziedāšanās.

Dziesma publicēta tieši Svēta Patrika dienā, 17. martā, laikā, kad Īrijā un arī citur pasaulē ir atceltas šo svētku svinības.

Līdz šim jaunākais "U2" albums "Songs of Experience" iznāca 2017. gada decembrī. 2018. gadā grupa devās albuma veicināšanas pasaules turnejā "Innocence and Experience", bet 2019. gadā ar turneju Āzijā, Austrālijā un Jaunzēlandē turpināja sava albuma "The Joshua Tree" 30. jubilejas koncertturneju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!