Foto: Kadrs no video
Laikā, kad iedzīvotāji visā pasaulē tiek mudināti uzturēties savās mājās un rūpēties par savu veselību, mājās palicēju vidū ir arī koru dziedātāji, kuri nu spiesti iztikt bez iknedēļas mēģinājumiem un kopā dziedāšanas prieka. Latvijas Universitātes jauktā kora "Juventus" dziedātāji to atrisinājuši ar moderno tehnoloģiju palīdzību, kopīgi nodziedot dziesmu "Mans zirgs" un publicējot to savā oficiālajā "Facebook" kontā.

"Mīļie, mums šogad aprit 100! Un tieši ar dziesmu esam aulekšojuši cauri notikumiem, par kuriem bērni mācās vēstures stundās. #paliecmājās ir kas pilnīgi jauns un satraucošs, bet recepte ceļā uz labākiem laikiem ir un paliek viena - lai skan sociāli distancēti tapusi dziesma "Mans zirgs" (Māris Šverns), kas satuvināja mūs daudz ciešāk kā iknedēļas mēģinājumi," savā "Facebook" kontā raksta kora dziedātāji.

"Mans zirgs" ir grupas "Baložu pilni pagalmi" dziesma no 2001. gada albuma "Jauni iespaidi" ("Tornis"). Dziesmas teksta autors ir grupas līderis Māris Šverns, mūzika – Māris Šverns un "Baložu pilni pagalmi".

Dziesmas "Mans zirgs" versija korim tapa jau 2014. gadā izlasei "Brāļi un māsas", kurā bija iekļautas Māra Šverna un "Baložu pilni pagalmi" dziesmas dažādu pašmāju un trimdas latviešu mūziķu izpildījumā.

Ar šīs dziesmas publikāciju koris "Juventus" mudina arī citus koru dalībniekus turpināt dziedāt arī mājas apstākļos un izmantot tehnoloģiju piedāvātās iespējas, lai nepārtrauktu kopējo muzicēšanu. Kā nākamos "Juventus" dalībnieki izaicinājuši RTU jaukto kori "Vivere" un Rīgas Stradiņa universitātes jaukto kori "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!