Izdevies vienoties ar britu mūziķa Maikla Kivanukas komandu par šovasar Siguldā plānotā koncerta pārcelšanu uz 2021. gada vasaru, portālu "Delfi" informē aģentūras "8 Days A Week" pārstāvji.

Koncerts šovasar nevar notikt Covid-19 pandēmijas un tās dēļ ieviesto ierobežojumu dēļ. Maikla Kivanukas koncerts, kā iepriekš plānots, notiks Siguldas pilsdrupu estrādē, taču gadu vēlāk – 2021. gada 15. jūnijā.

Uz skatuves Kivanuka kāps ar pavadošo sastāvu, kuru viņš sauc par savu ģimeni. Jāatgādina, ka viņa pēdējais albums "Kiwanuka" tika nosaukts par vienu no desmitgades vissvarīgākajiem ierakstiem.

Kā informē rīkotāji, lielākā daļa biļešu uz šo koncertu tika izpārdotas jau pirms pandēmijas sākuma. Iegādātās biļetes uz Maikla Kivanukas koncertu ir derīgas uz jauno norises datumu, un to īpašniekiem nav nepieciešams tās apmainīt.

"Tas, kā turpmāk darbosies mūzikas industrija, un vai ārvalstu izpildītājiem būs iespēja uzstāties pēc pandēmijas, ir lielā mērā atkarīgs arī no klausītājiem. Radušās situācijas dēļ Maikls Kivanuka bija spiests pārcelt vairāk nekā četrdesmit turnejas koncertu, atrodot savā kalendārā jaunus datumus, lai nodrošinātu iespēju satikties ar saviem klausītājiem. Ņemot vērā, ka visa pasaule vēlas redzēt "Mercury" un "Brit Awards" balvu nominantu savām acīm, šis nav bijis vieglākais no uzdevumiem. Tāpēc koncerta pārcelšanu vien jau var uzskatīt par vienu lielu uzvaru," raksta "8 Days A Week" pārstāvji.

"Šī brīža situācija pasaulē rada izaicinājumus ikvienam izpildītājam. Maikls Kivanuka ir īsts tīrradnis, kas Latvijā tika ļoti gaidīts. Es ļoti priecājos, ka mūsu komandai ir izdevies vienoties par visu trīs koncertu saglabāšanu Baltijas valstīs, nemainot koncertu norises vietas. Esmu pārliecināts, ka šis būs viens no skaistākajiem koncertiem nākamvasar. Šim koncertam ir arī īpaša nozīme "Black Lives Matter" kontekstā, " saka Martinas Butkevičius no "8 Days A Week".

Pašreizējo rasisma apkarošanas aktivitāšu kontekstā Maikla Kivanukas balss kļūst arvien nozīmīgāka. Ugandā dzimušā mūziķa dziesmu vārdi atklāj personīgo pieredzi par sabiedrības attieksmi pret afroamerikāņiem un to kultūras problēmām. Maikls Kivanuka runā caur dziesmām un mudina mūs ieklausīties. Viņa mūzika nomierina grūtos brīžos. Viņš ir godīgs pret citiem un, pats galvenais, pret sevi, šādā veidā ietekmējot arī klausītājus.

Ja apmekletāju pamatotu iemeslu dēļ neapmierina jaunais koncerta datums, organizatori sešu mēnešu laikā no šī paziņojuma bez papildus maksas var piedāvāt apmainīt iegādāto biļeti pret kuponu, kura vērtība ir vienāda ar biļetes cenu. Ar šo kuponu būs iespēja iegādāties biļeti uz citu aģentūras "8 Days A Week" rīkoto pasākumu nākotnē. Tas attiecas tikai uz koncertiem, kas ir pārcelti Covid-19 dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!