Foto: Andrew Eccles 2017
Klasiskās mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" programmā 2021. gada vasarā Latvijā uzstāsies izcilā operdziedātāja Renē Fleminga, kā arī citas opermūzikas zvaigznes, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Festivāla jaunajā sezonā, kas notiks Rīgā un Jūrmalā no 2021. gada 16. jūlija līdz 29. augustam kopā 20 koncertos piedalīsies tādas pasaules mēroga klasiskās mūzikas zvaigznes kā pianiste Juidzja Vana, islandiešu pianists Vikingurs Olafsons, sers Andrāšs Šifs un norvēģu pianists Leifs Ūve Andsness, Jefims Bronfmans, Arkādijs Volodoss un Anabela Tveita.

Festivālā uzstāsies čellists Trulss Mjorks un vijolnieks Reno Kapisons, kā arī tādi izcili operdziedātāji kā jau minētais soprāns Renē Fleminga, basbaritons Brīns Terfels, baritons Matiass Gerne un mecosoprāns Alise Kūta.

"Šis ir ļoti sarežģīts laiks visai kultūras industrijai, tādēļ esam ļoti pateicīgi gan par festivāla apmeklētāju, gan mūsu partneru sniegto atbalstu un lielo interesi, ko novērojam jau kopš jaunās sezonas programmas izziņošanas. Festivāla jaunajā sezonā Latvijā uzņemsim pasaules izcilākos mūziķus, kas ne tikai sniegs mūsu pašu un, cerams, arī ārvalstu apmeklētājiem augstvērtīgu māksliniecisko programmu, bet caur šo vērienīgo notikumu veidos Latvijas valsts tēlu, " Zane Čulkstēna, festivāla "Rīga Jūrmala" izpilddirektore.

Festivāla formāts saglabās savu līdzšinējo māksliniecisko konceptu, piedāvājot mini-festivālu sēriju četrās nedēļas nogalēs, piedaloties tādiem pasaules līmeņa simfoniskajiem orķestriem un diriģentiem kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un diriģents Džons Eliots Gārdiners, Čikāgas simfoniskais orķestris un Rikardo Muti, Karaliskais "Concertgebouw" orķestris un Daniels Hārdings, kā arī Sanktpēterburgas filharmonijas orķestris un diriģents Jurijs Temirkanovs.

Dienas koncertos, kas savu neierasto formātu attaisnoja, gūstot popularitāti festivāla pirmajā sezonā, uz Lielās ģildes skatuves uzstāsies jaunie un talantīgie mākslinieki, tostarp pianisti Džordžs Lī, Daumants Liepiņš, izraēliešu pianists Joavs Levanons , Behzods Abduraimons un Aleksandrs Kantorovs, kā arī vijolnieks Daniels Lozakovičs. Tāpat arī šajā sezonā uz Lielās ģildes skatuves muzicēs vokālā grupa "The King's Singers".

Festivāla organizatori informē, ka publiski biļetes uz 2021. gada festivāla sezonas koncertiem būs pieejamas iepriekšpārdošanā ar 30% atlaidi no šī gada 1. oktobra līdz 1. novembrim festivāla mājaslapā. Arī tie festivāla apmeklētāji, kuri izvēlējušies naudu par 2020. gada sezonai iegādātajām biļetēm atstāt depozītā vai veikuši ziedojumus, aicināti iegādāties biļetes uz izziņotajiem festivāla koncertiem vai sazināties ar festivāla organizatoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!