Foto: Publicitātes foto
Ar jaunu "turntablism" stilā veidotu skaņdarbu "Celiņi uz platēm" debitē jauna dīdžeju apvienība "Skrapneshi", kurā darbojas pazīstamais dīdžejs Monsta un PM2THEAM.

""Turntablism" centrā ir plašu atskaņotājs kā mūzikas instruments," stāsta PM2THEAM. "Visbiežāk mūsu instruments dzirdams kā mazs fragments kādā hip-hopa dziesmā. Vēlamies to izcelt priekšplānā. Veidot dziesmu, balstoties tikai uz skrečošanas paņēmieniem un dažādiem jau gataviem ierakstiem. Tas īstenībā nav nekas jauns, tikai mazāk aptverts un dzirdēts."

Jaunā dziesma "Celiņi uz platēm" ir pirmais "Skrapneshi" veikums un tajā dzirdami fragmenti gan no Latvijas hip-hopa, gan vecajām apmācību platēm, kā arī pašu radīti sampli: "Ejot tradicionālo hip-hopa kultūras ceļu, gribējām radīt skaņdarbu par savu ikdienas darbu, ko ieguldām apgūstot savu instrumentu – plašu atskaņotāju. Tā kā paņēmieni ir ļoti daudz un tie jāprot izpildīt precīzi, tas prasa laiku un pašdisciplīnu, tomēr, kā dzirdams arī pašā dziesmā - mums šis process nekad neapnīk."

"Skrapneshi" - "Celiņi uz platēm"

$sound_file = "https://www.delfi.lv/temp/audio/Skrapneshi_-_Celiņi_Uz_Platēm.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Dziesma pieejama visās mūzikas straumēšanas vietnēs.

DJ Monsta ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas dīdžejiem/producentiem. Piedalījies daudzos muzikālos projektos: gan pop, jazz un klasiskās mūzikas, gan tautas mūzikas žanrā. Kā producents sadarbojies ar zināmākajiem Latvijas mūziķiem.

DJ PM2THEAM muzicē lielākajos klubos un festivālos Latvijā un kaimiņvalsīs jau kopš 2009. gada. Skretčošanas entuziasts un platformas "Turntablist Latvia" veidotājs. Regulāri sadarbojas ar vietējiem hip hop māksliniekiem, kā arī ir daļa no projekta "Jazzatomy".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!