Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Tautas deju ansamblis sadarbībā ar duetu "ZeMe" publicējis krāsainu videoklipu "Atmiņu kaleideskops", ko veidojusi horeogrāfe un kolektīva mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale.

"Jāsaka, ka pie šī projekta idejas, pirmajiem izmēģinājuma kadriem un realizācijas strādājām ilgi – vairāk nekā pusotru gadu. Esam šo projektu turējuši kā noslēpumu, gaidot to īsto brīdi, kad tam satikties ar skatītāju. Un nu esam gatavi ar to dalīties," stāsta Dagmāra Bārbale.

Videoklips tika filmēts 2020. gada septembra vidū, laikā, kad amatiermākslas kolektīvu darbība bija atļauta. Kopš filmēšanas ir pagājuši pieci mēneši, četrus no tiem ansambļa darbība notiek tikai attālināti. "Šī iemesla dēļ arī mums pašiem šis video klips ir kā atmiņu kaleidoskops – iespēja ielūkoties laikā, kad varējām dejot kopā plecu pie pleca", tā par projektu saka radošā komanda.

Kā norāda video un montāžas autors Reinis Blūms: "Videoklipa izveide bija specifiska ar to, ka no tehniskās puses sarežģītākā daļa bija 3D pēcapstrāde un dejotāju kaleidoskopiskā simulācija. Divu minūšu garā klipa eksportēšana prasīja 24 stundas".

Videoklipā izmantota dueta "ZeMe" (Laima Jansone un DJ Monsta) skaņdarbs "Urbānās dzīres".

TDA "Vektors" arī iepriekš pārsteidzis ar radošām sadarbībām un video projektiem. Nesenākie no tiem ir "Bez gaismiņas nedzīvošu" un sadarbības projekts ar RTU karsēju komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!