Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 9. jūlijā, Saulkrastu pludmalē pirmizrādes svētkus piedzīvoja audiovizuālais koncertuzvedums "Krastā saviļņots", kurā Saulkrastu koris "Anima" diriģentes Lauras Leontjevas vadībā atskaņoja Kristapa Krievkalna un Kārļa Kazāka jaunradīto kormūzikas opusu.

Kā "Delfi" informē kora "Anima" vadītāja, koncertu jūras krastā apmeklēja vairāk nekā 700 notikuma baudītāju. "Pasākuma rīkotājus patīkami pārsteidza klausītāju vēlme piedzīvot klātienē šo kormūzikas notikumu, tā biļetes tika izpārdotas vairākas dienas pirms koncerta," saka Laura Leontjeva.

"Mēs jūtamies pateicīgi un gandarīti, ka vīzija par koncerta vakaru piepildījās visburvīgākajā veidolā. Mākslinieku sinerģija ar klausītāju un dabu ļāva piedzīvot šo notikumu tieši tā, kā mēs to bijām izsapņojuši. Skatītāju lielā interese mūs iedvesmo uzsākt darbu pie "Krastā saviļņots" nākošo koncertu plānošanas," priecājas koncerta mākslinieciskā vadītāja un producente.

Brīvdabā notikušā koncertuzveduma apmeklētāji tika aicināti ņemt līdzi savus plediņus un pludmales krēslus, lai sagaidītu saulrietu sev iecienītākajā noskaņā. Skatītāji aktīvi izmantoja dabas koncertzāles sniegtās iespējas un vēroja koncertu arī no savām laivām un SUP dēļiem.

Lai "Krastā saviļņots" vēstījumu nodotu plašākai publikai, tiek veidota koncertfilma, kurā būs redzami kadri no koncerta, kā arī mākslinieciskas intermedijas, izceļot katru kormūzikas cikla daļu kā īpašu stāstu. Koncertfilmu plānots pirmizrādīt 2021. gada rudenī.

Kormūzikas cikls "Krastā saviļņots" ir Saulkrastu korim "Anima" 20. jubilejā veltīts opuss, kur vienuviet satiekas mūzika, kustība, māksla. Komponists Kristaps Krievkalns piesaka sevi kormūzikas oriģinālkompozīcijā, savukārt, vārdu autors Kārlis Kazāks, kā pats atzīst, dzeju kormūzikas ciklam rada pirmo reizi. "Krastā saviļņots" vizuālā identitāte ir mākslinieka Mareka Gurecka oriģināldarbs, kas redzams izpildītāju skatuves tērpos, kopīgi veidojot dzīvā audekla gleznu, bet horeogrāfe Inga Krasovska caur kustību atklāj tēlu un raksturu daudzveidību, ko izkrāso stila un grima māksliniece Iluta Reinberga. Audiovizuālajā notikumā "Krastā saviļņots" būtiska loma bija skaņu režisoram Mārtiņam Porteram un gaismu māksliniekam Pāvelam Armanim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!